Nieuws

Wedstrijdverslag ESC 3 – VV Nunspeet 4

4 november – ELBURG

Wedstrijdverslag Elburger SC 3 – VV Nunspeet 4
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Nunspeet 4 op het programma. Na de monsterscore van 11-3 tegen Prins Bernard 2 was de vraag of de boys van ESC 3 deze flow kunnen continueren. Leider en tevens speler Bertil Bonthuis stond voor de wedstrijd aan een lastige keuze, een spelersoverschot waar menig team jaloers op kan zijn. Dit is echter een positieve ontwikkeling wat gezonde concurrentie binnen het team aanzwengelt. Laten we dit vooral zo samen volhouden, hulde! Een aantal spelers van ons hebben het veteranenelftal van Elburg 7 versterkt, waarvoor complimenten.

Enfin, nu naar de wedstrijd. We begonnen vandaag in onze vertrouwde 4-3-3 systeem met Patrick terug in de basis. De wedstrijd begon iets later onder leiding van arbiter Mario Bijsterveld. De keeper van Nunspeet raakte tijdens de warming-up geblesseerd aan zijn vinger, waardoor er snel een veldspeler moest gaan keepen. Wij wensen de keeper van Nunspeet beterschap en een voorspoedig herstel.

De wedstrijd ging van start en Elburg kende een moeizame beginfase, al helemaal omdat de linksbuiten van Nunspeet vrij gewillig tegen de mountain Ronald Beckers aanvloog. Deze acrobatische duik naar het kunstgras werd door Mario beloont met een pingel. De penalty werd verzilverd en ESC 3 kon al snel tegen een achterstand aankijken. Elburg zocht snel naar de gelijkmaker en kreeg een aantal honderd procent kansen via Rick en Remco. De kansen gingen er niet in en tot overmaat van ramp raakte Remco geblesseerd bij zijn laatste doelpoging. Mark zag de bui al hangen en zie je nou wel, nu zit ook alles tegen. Remco werd vervangen door Niels. Desalniettemin ging de wet van Murphy niet op en werd de gelijkmaker gevonden via een vrije trap van Arjan die behendig werd binnengekopt door een verdediger van Nunspeet. Elburg kreeg de smaak te pakken en ging gretig opzoek naar de voorsprong. Deze werd gevonden in de 41ste minuut via Rick Land. Rick werd via Ruud na een goede loopactie 1 op 1 gezet en kon koelbloedig afronden met het chocoladebeen. Het lek leek nu toch wel boven en Elburg poogde de wedstrijd te stabiliseren om met een voorsprong de rust in te gaan. Helaas werd na een lange bal Patrick ernstig verrast waarmee de rechtsbuiten van Nunspeet met enig fortuin de bal kon binnen lopen, 2-2. De ruststand leek vast te staan, maar met een uiterste krachtinspanning kon Elburg zich nog een keer opmaken voor een aanval richting het goal van de Nunspeetse doelmond. Via een uitstekende interceptie van Bertil kon een counter gesmeed worden die via Roy en Mark bij Niels Bosman terecht kwam. Deze verschalkte in een tweekoppig duel de doelman en zo konden de blauwwitte zebra’s alsnog met een goed gevoel de kleedkamer in met een 3-2 voorsprong. Ons team beschikt hiermee over een veerkracht die zijn weerga niet kent. Opnieuw een kwaliteit van ESC 3 waar generaties lang nog over gezongen gaat worden.

De tweede helft begon met een aantal wissels aan de kant van ESC 3. Jerom, Alexander en Manfred (na een kwartier) konden de wei in. Het aanvalsplan was duidelijk: zo snel mogelijk de score uitbreiden een vooral vertrouwen op eigen kracht. De eerste helft kwam met vlagen paniekerig over aangezien een achterstand een vrij onbekend fenomeen is voor onze jongens. De koe werd dan ook direct bij de horens gevat en binnen vijf minuten werd de 4-2 op het scorebord gezet. Een hoekschop van Arjan gaf Roy Zoet de gelegenheid om geheel vrijstaand de bal keihard tegen de touwen aan te koppen. Een uitstekende goal en wij feliciteren Roy met zijn eerste goal binnen ons elftal. De wedstrijd zakte hierna een beetje in, maar Elburg kwam niet meer in gevaar. Tussendoor wist Alexander bijna een wereldgoal op zijn naam te zetten. De keeper stond iets te ver van de goal en van een behoorlijke afstand kwam de bal helaas op de kruising, dit had een beter lot verdiend. ESC 3 pakte door en met nog ongeveer en kwartier te spelen kwam Haye via Alexander in schietpositie van ongeveer een meter of vijfentwintig. Het kanon van de Veluwe wist hier wel raad mee en schilderde de bal op een schitterende wijze in de linkerbovenhoek. Het Nunspeetse verzet was gebroken en ze geloofden het allemaal wel. Deze instelling is juist tegen ons sterrenensemble catastrofaal. Uit bekende bronnen is gebleken dat de heren van Prins Bernard 2 nog nazorg krijgen jegens de vernietigende oorwassing die mede mogelijk was gemaakt door een genadeloze slotfase van ESC 3. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd wist Elburg de score uit te breiden met nog drie goals. Deze uitslag is misschien een tikkeltje geflatteerd, maar een wedstrijd duurt nu eenmaal negentig minuten. Niels Bosman en Mark konden hun al imposante statistieken upgraden met de 6-2 en 7-2. Het slotakkoord was voor Ruud die diep in de blessuretijd met een magistrale stift de keeper voor de laatste keer wist te verslaan. Einduitslag 8-2!

Dit wedstrijdverslag wil ik afsluiten met een aantal dankwoorden. Ten eerste wil ik Werktalent en Kenneth bedanken voor de nieuwe jassen. Ze zien er keurig uit en zijn vooral geschikt voor de toekomstige kille wintermaanden. Als tweede willen we de concurrentie bedanken voor het verzaken om drie punten te pakken, hiermee hebben wij onze koppositie kunnen verstevigen. Zo gauw de inhaalwedstrijd tot een goed einde wordt gebracht staan we zes punten los. En natuurlijk wil ik onze trouwe supporters bedanken, die zich niet lieten weerhouden door wind en regen.

Dit wedstrijdverslag wil ik opdragen aan mijn opa Jan Ponstein alias de kikker. Mijn opa en tegelijkertijd de grootvader van Miguel en Leroy heeft jarenlang op zijn typemachine wedstrijdverslagen gemaakt voor het vlaggenschip van de Elburger sportclub.
Volgende week spelen we opnieuw thuis tegen de ploeg in vorm Horst. Onze nieuwe opponent wist dit weekend met maar liefs 9-0 te winnen van Sparta Nijkerk. We zijn dan wel koploper, maar tegelijk de te kloppen ploeg. We zullen de focus moeten behouden en komende zaterdag wederom onze talenten bewijzen. Tot dan!

Laatste nieuws