Nieuws

Van Triest Horses nieuwe sponsor ESC

Herman van Triest: ESC belangrijke uitvalsbasis voor Elburger jeugd

Als zoon van een palingboer, voel ik me een “echte” Elburger en ben ik trots op onze stad. Wel betreur ik vanuit mijn ervaring, dat het gemiddelde niveau van de Elburger politiek en besluitvorming helaas niet strookt met de uitstraling en kwaliteit van Elburg. Mijn broer Jan Aart voetbalde wat langer, ik zelf heb een blauwe maandag gevoetbald, ik had twee linkerbenen en al op jonge leeftijd ging ik verder in de paardensport. Toen mijn zoontje Jonah een paar jaar geleden interesse toonde voor voetbal, kwam ik weer in aanraking met de Elburger Sport Club. Ook Miquel, het zoontje van mijn zus Herriet, is er actief. Van mij moeten kinderen doen waar zij plezier en passie in beleven en dat hoeft niet persé met paarden. Ik heb veel respect voor de trainers en andere vrijwilligers, die het iedere week opbrengen om zich in hun vrije tijd bezig te houden met de jeugd en hun hobby. Of het nu een Gerrit Zoet, Evert de Haas, Tim Docter of keepertrainer Marijn (Jonah vindt het prachtig om als keeper training te krijgen van één van de keepers van het eerste) clubmensen die in hun spaarzame vrije tijd met hart en ziel de kinderen onder hun hoede nemen, daar wil ik graag een “klein” steentje aan bijdragen. Een leuke bijkomstigheid is dat mijn ouders sinds kort vlak naast het trainingsveld wonen. Ik probeer regelmatig met Jonah naar de training of wedstrijd te gaan en als wij niet kunnen of in het buitenland verblijven, dan heeft hij daar een prachtige uitvalsbasis. Het plezier en teamgeest wat een club als ESC te bieden heeft, is van onschatbare waarde voor de Elburger jeugd.

In het dagelijks leven geven mijn vrouw Juulia Jyläs en ik leiding aan Vantriesthorses, een bedrijf dat zich bezig houdt met het fokken, trainen en uitbrengen van springpaarden. Juulia is de trainer/ruiter en begeleidt de paarden, ik doe de handel. Na jaren van investeren en opbouwen, behoort ons bedrijf en Juulia, die voor haar geboortegrond Finland rijdt, inmiddels tot de wereldtop. Iedere maand reizen wij met onze top springpaarden af naar een grote wedstrijd in binnen- en buitenland en afgelopen zomer namen wij voor het eerst met succes deel aan het Europees kampioenschap in Gothenburg. Ons doel is om volgend jaar met één van mijn eigen fokproducten Courage TZ deel te nemen aan het Wereldkampioenschap in Tryon (USA). Dat zou wel heel uniek zijn, want bij mijn weten zijn er wereldwijd slechts weinigen in geslaagd het hoogste niveau te bereiken met eigen partner en zelf gefokt paard. Dat zou een ultieme bekroning zijn van onze wederzijdse passie.

De springsport is uiterlijk in niets vergelijkbaar met voetbal, maar feitelijk heeft het heel veel overeenkomsten. Investeren in de jeugd, de juiste trainer bij het juiste paard en ervaring laten opdoen op lager niveau. Continue proces van selecteren, langzaam (mentaal) toewerken naar het hoogste niveau, bepaald door natuurlijke kwaliteit en de wil om “voor elkaar” door het vuur te gaan. Naast de eredivisie (mijn top 3 paarden), moeten wij ook een reservebank en een tweede hebben waar talenten kunnen doorgroeien. Een topper moeten wij maken uit onze eigen jeugd en kunnen we niet kopen. En als de tijd er rijp voor is, vindt er bij ons ook een transfer – lees verkoop van een paard – plaats. Ik mag dan ook graag kijken naar voetbal of sport op het hoogste niveau en er over lezen.

Ik spreek hierbij de wens uit dat passionele clubmensen, zoals ik ze aantref bij ESC, tot in lengte van jaren de Elburger jeugd een sportieve en maatschappelijk belangrijke uitvalsbasis mogen bieden.

Met sportieve groet,
Herman van Triest

Van Triest Horses
Reesweg 7
8081 RB Elburg
W: www.vantriesthorses.nl

Laatste nieuws