Nieuws

JO9-2 hersteld in de 2de 20 minuten

Vandaag moesten we naar FC Horst om tegen de JO9-3 te voetballen. Afgezien van Xander van Dam (ziek), was verder iedereen aanwezig. Ook Jesse Bruijnes was weer van de partij. Dus we gingen met de volgende spelers aan de bak: Cas Wolff, Daan Broekhuizen, Jesse Bruijnes, Tijmen Draaijer, Ruben Zoet, Stijn Westerink, Dennie Martink en Wessel Balk.

We begonnen absoluut niet goed aan de wedstrijd, maar er was 1 positieve uitzondering op de regel, namelijk Jesse Bruijnes. Jesse was duidelijjk van plan om zich weer eens goed te laten gelden en ging voorop in de strijd. Helaas kreeg hij nog niet iedereen mee en was het FC Horst die simpel uit kon lopen naar een 4-0 voorsprong. Na die 20 minuten kwamen de spelers bij de trainer, die even liet zien en horen dat hij niet tevreden was. Een duel kun je verliezen, maar je moet wel echt durven om de bal af te pakken van de tegenstander. Ook moesten we meer proberen om naar voor te voetballen en durven te schieten. Deze boodschap kwam luid en duidelijk bij de jongens binnen, want de 2de helft begon en FC Horst kwam niet meer aan voetballen toe. Ze werden op eigen helft vast gezet en het was dankzij de lat, paal en de keeper dat ESC niet wisten te scoren. Want de lat werd 3x geraakt, de paal werd ook 3x geraakt en de keeper van FC Horst wist met 2 uitstekende reddingen schoon te houden. Toch was het uiteindelijk Stijn Westerink die dik verdiend een doelpunt maakte en de stand op 4-1 bracht. Hierna was het wachten op de verdere doelpunten van Elburg, maar vanuit een spaarzame counter was het FC Horst die zeer effectief de 5-1 liet aantekenen. Toch bleven de jongens van ESC als Leeuwen vechten voor iedere bal en gingen ervoor met zijn allen. Het was in de laatste 10 minuten dat onze keeper Cas Wolf de bal naar voren schoot in de richting van Daan Broekhuizen, Dan wist dit te verzilveren en de eindstand werd op 5-2 bepaald. Dus eigenlijk hebben we de 2de helft met 2-1 gewonnen, waardoor we de wedstrijd ditmaal dus in de 1ste 20 minuten helaas hebben verloren. Toch hebben de boys van ESC JO9-2 laten zien wel degelijk goed te kunnen voetballen en voor niemand bang hoeven te zijn. De penalty’s werden gescoord door: Wessel Balk, Dennie Martink, Stijn Westerink, Jesse Bruijnes en Cas Wolf.

Laatste nieuws