Nieuws

Het geluk is op

Waar ESC 5 de laatste weken niet mocht klagen over het nodige geluk bij het winnen van de wedstrijden, hield het vandaag helaas op. Het clublied, wij staan bovenaan en nooit meer 6e klasse maakte plaats voor stilte, doodse stilte.

Voorafgaande wisten we dat we met ’s Heerenbroek 4 niet moesten spotten. Een goede, jonge en voetballende ploeg waren de woorden die we van de vorige tegenstanders te horen kregen. Maar he, wij zijn ESC5, wij staan boven aan. Hier win je ook niet gemakkelijk.

De volgende elf mochten gaan starten : Rick; Tom, Pieter, Olaf, Laurens; Niek, Sander, Martijn; David, Danny, Albert.

ESc 5 begon voortvarend. Binnen 5 minuten was de eerste kans al een feit. Waar Sander zelf goed vrij kwam voor de keeper, kwam hij hierna in de afronding iets te kort. Ook ’s Heerenbroek kwam een aantal keren door, maar de verdediging stond vandaag als een huis. Op een aantal kleine kansjes na heeft ’s Heerenbroek niet veel gecreeerd de eerste helft. Elburg daarintegen had 2 a 3 grote kansen, waarvan de tweede er daadwerkelijk in ging. In een goed uitgespeelde aanval en een briljant hakje van de rechtsbenige Alilton kwam Sander vrij voor de keeper. Het overzicht werd bewaard en de bal werd breed gelegt op David. Deze kreeg een niet te missen kans op de 1-0 en die werd uiteraard verzilverd! De 2-0 had ook moeten, waar het niet dat Albert voor eigen kans ging en de vrijstaande Danny over het hoofd werd gezien. Aangezien zijn postuur hebben wij Albert na afloop naar de opticien gestuurd. Voor rust hebben wij er met wat kleine en toch ook nog 1 grote kans, te weinig doelpunten gemaakt.

In de rust sprak, naar eigenzeggen, rots in de branding Pieter zijn manschappen toe om vooral rustig te gaan voetballen. Niet alle ballen hoeven vooruit, en zeker niet door de lucht. Laat de bal rondgaan en die 2-0 moet vanzelf vallen.

Amper 5 minuten in de tweede helft was alles compleet gedraaid. 2 slordigheden aan de kant van de blauwe witten en de stand was omgedraaid tot 1-2. De fysiek sterke boys uit ’s Heerenbroek troefden ons compleet af. Ze zaten overal tussen, wonnen de meeste duels en waren vooral slimmer. Waar de elburger formatie nog probeerde de 2-2 te maken kreeg het 15 minuten voor tijd de deksel op de neus. 1-3. Hierna werd het laatste geloof in een goed resultaat compleet weggedrukt.

Verder werd de wijk ‘het rooie dorp’ en het complete sportpark nog opgeschrikt door een niet te missen schreeuw en tirade van een minuut over 5. Onze excuses.
Het compleet over de top gekrijs kwam van onze Albert, die vond dat er hands gemaakt werd in de 16. Dit werd niet gezien door de scheids.
Hierna was het ook mooi geweest voor deze week, en werd er afgefloten bij een 1-3 stand.

De stilte in de kleedkamer, die eerder werd benoemd, duurde niet lang. En ik denk zelfs dat de gene die het 5e elftal heeft zien zitten in de kantine er van uit was gegaan dat er gewonnen was! Hulde voor de sfeer!

De eerste nederlaag is een feit voor het 5e elftal, en ook de koppositie hebben wij helaas moet afstaan aan vv kampen.
Wel blijven we uiteraard boven in meedraaien, en zetten wij het kampioenschap nog zeker niet uit ons hoofd.

Volgende week staat er weer een topper op het programma, dan wordt er gespeeld op de weilanden van VSCO.
Graag tot dan! Of niet, jij wete.

Laatste nieuws