Nieuws

ESC 3 en FC Horst 4 delen de punten: 2-2

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd ESC 3 – FC Horst op het programma.

De dag begon wisselvallig en rond de middag sloeg het weer helemaal om en het begon hard te regenen, te hagelen en te waaien. Menig speler melde zich al af met zwakke smoesjes. Om een lang verhaal kort te maken , manager Westerink is van half 12 tot 2 uur bezig geweest om deze jongens persoonlijk op te halen.

Gezien de resultaten van de laatste weken van FC Horst wisten we dat dit een pittige pot zou worden. Daar kwam bij dat wij een aantal belangrijke spelers moesten missen. Mark en Witteveen dachten het nodig te vinden om een weekend bij onze zuiderburen te vertoeven. Onze rots in de branding Timmer liep nog met een blessure van de vorige wedstrijd. We moesten dus roeien met de riemen die we hadden. Even voor half 3 betraden de godenspelers het veld en het zal u dan ook niet verbazen dat de zon door brak.

Om half 3 floot scheidsrechter Zoet af en de wedstrijd was begonnen. De wedstrijd begon rustig en van beide kanten werden niet veel kansen gecreëerd. Tot de 25e minuut speelde het spel zich voornamelijk rond de middenstip af. Na de 25e minuut werd er geschakeld vanaf onze kant. Bosman kreeg 2 fantastische kansen waar er minimaal 3 van in hadden moeten gaan. Ook Jerom kreeg een fantastische kans maar ook deze werd niet verzilverd. Hierdoor raakten onze spelers geprikkeld en speelde 1:14 minuut slordig. Hier maakte FC Horst gebruik van en braken door Joesef Abdoel kreeg in de 28 minuut de bal goed voorgezet op zijn slof en Patrick was kansloos. Elburg kwam achter te staan na de 1e kans van FC Horst. Elburg liet zich echter niet op de kop zitten en wisten binnen de minuut doormiddel van een dof maar gruwelijk hard schot van Haye Roossien op gelijk spel te komen. We probeerden weer een aanval op te bouwen maar deze werd afgebroken door de gasten en deze kwamen gelijk weer in actie dit met resultaat voor hun. In de 30e minuut wisten ze hun doelpunt te verdubbelen. In het laatste kwartier werd er van de kant van Elburg geprobeerd de gelijkmaker te maken maar dit mocht helaas niet lukken. Bosman zat niet lekker in zijn schoenen en kon de bal daardoor niet goed onder controle krijgen.

In de rust was iedereen van ons positief en kwam er uit verschillende monden: “we hebben nog niet verloren, we pakken ze de 2e helft”.

De 2e helft begon goed van onze kant er werden verschillende kansen gecreëerd maar de bal moet als laatst nog langs hun keeper en die zat vandaag lekker in zijn handschoenen. Onze gasten begonnen sterker te verdedigen en vonden het zo wel best volgens mij. In de 73e minuut werden we opgeschrikt omdat Joesef Abdoel doorgebroken was en 1 op 1 binnen de 16 meter op Patrick afstoof. Gelukkig was Joesef zijn bril vergeten en schoot ver naast. Vraag niet hoe het kan maar wij profiteerden er van. We waren wakker geschud en Westerink meende er goed aan te doen om Leroy vanaf het middenveld te wisselen met Jerom die in de spits stond. Dit pakte gelijk goed uit. In de 80e minuut slingerde Bosman de bal prachtig voor en schoot Leroy de bal keihard in de linker bovenhoek van de tegenstander. Met nog 10 minuten op de klok was de wedstrijd nog steeds niet voorbij en dat hadden de Elburgers in de gaten. De ene na de andere kans werd gemaakt maar de keeper van Horst wist deze kansen op acrobatische manieren uit het doel te vissen. De kantine liep leeg om ons langs de lijn aan te moedigen maar het helaas niet baten. Scheidsrechter Zoet vond het mooi geweest en floot af.

Eindresultaat 2-2. Dit had net zo goed anders om kunnen wezen zei Miguel en had hiermee weer de spreuk van de week te pakken. We blijven bovenaan staan in de competitie met 1 punt voorsprong en 1 wedstrijd minder. Zaterdag as spelen we om 14:30 uit te spelen tegen Sparta Nijkerk. Graag tot dan.

Titom

Laatste nieuws