Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt BAS (Biddinghuizen)

Na een vrijwel competitieloos weekend, waarin een aantal KNVB-bekerwedstrijden op het programma stonden, op bescheiden schaal werd ingehaald en (gestaakte) wedstrijden werden uitgespeeld, wordt a.s. zaterdag de competitie hervat.
Voor een aantal ploegen wordt het een extra spannende middag, omdat tijdens deze achtste competitieronde de eerste periode-kampioenen bekend zullen worden. In de 3e klasse C zijn de twee Hattemse vertegenwoordigers en Swift ’64 de belangrijkste kandidaten.
Twee ploegen die wat dat betreft vanaf de zijlijn zullen moeten toekijken zijn Elburger Sportclub en BAS (Biddinghuizen) die in Elburg de strijd tegen elkaar zullen aanbinden. Beide ploegen degradeerden in het seizoen 2014-2015 uit de 2e klasse; BAS rechtstreeks, terwijl Elburger Sportclub zich nog via de na-competitie mocht proberen te handhaven. Twee nederlagen tegen VVOP beslisten echter over het lot van de blauw-witten. De huidige positie op de ranglijst van de twee opponenten biedt, voorlopig althans, nog weinig perspectief op een spoedige terugkeer. Met elf punten bezet BAS een plaats in de middenmoot, terwijl de thuisclub met twee punten minder zelfs in het rechter rijtje is beland.
Elburger Sportclub raakte in de laatste competitiewedstrijd tegen Olympia ’28 maar niet verlost van het uitsyndroom en verloor met 2-0, terwijl BAS vrij eenvoudig het zwakke VEVO met 6-1 aan de kant zette.
De formatie van Bert van den Brink plaatste zich vorige week overigens knap voor de volgende ronde om de KNVB- districtsbeker door 2e klasser s.v. Lelystad ’67 met een 3-2 nederlaag te elimineren. Twee treffers kwamen hierbij op naam van Mark Schaap, die met zeven doelpunten ook verantwoordelijk is voor bijna de helft van de totale productie in de competitie.
In tegenstelling tot de wedstrijden op vreemde bodem zal de formatie van Remon van Schoonhoven er alles aan doen om de vierde thuisoverwinning van dit seizoen bij te kunnen schrijven.
De wedstrijd op het Burgem. Bode sportpark begint, zoals gewoonlijk, om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrecchter de heer E.J. Huisman.

Laatste nieuws