Nieuws

Kletsnatte overwinning ESC 3 op Sparta Nijkerk 8: 6-2

Op zaterdag 18 november 2017 mochten we aantreden tegen het 8e elftal van Sparta Nijkerk. We gingen met 13 spelers van onszelf en een jeugdspeler van A1(mocht al vast aan het grote werk ruiken) op pad.

Rond 14.15 uur betraden wij het veld voor de warming-up. Een veld, waar de dag ervoor de koeien nog op hadden staan grazen. Er was werkelijk waar bijna geen grasspriet meer te ontdekken. Al snel begon het behoorlijk te regenen en was het veld haast onbespeelbaar geworden. Voor ons geen reden om in paniek te raken, want wij komen op elke ondergrond tot goed veldspel.  “De tegenstander had de bui al wel zien hangen, letterlijk en figuurlijk”, zoals Miguel zei. 14.30 uur aftrap! Of, toch niet? De scheidsrechter had zich verslapen, omdat hij afgelopen nacht bij het plaatselijke dorpsfeest was geweest en was door zijn wekker heen geslapen. Dus dat betekende een nog langere warming-up, daar zal het dus niet aan liggen.

14.45 uur, eindelijk de aftrap. Al snel bleek dat menigeen toch niet genoeg had gehad aan een lange warming-up. De meeste spelers hadden nog wat last van koude tenen, behalve onze keeper Patrick, die had last van koude vingers. Een lage slappe voorzet vanaf de linkerkant liet hij door zijn handen glippen en viel voor een speler van Nijkerk, die de 1-0 kon binnen tikken. Deze 1-0 hadden we nodig om scherp te worden, want we toonden veerkracht en binnen een paar minuten schoot Alexander de 1-1 laag in de verre hoek. Na een goede pass van Leroy kon hij droog binnen knallen. Al snel werd het 1-2 door een eigen doelpunt na een geweldige assist van Miguel. Even later was het alweer 1-3 door Ruud na aangeven van Mark. Voor rust hadden wij eigenlijk al veel meer moeten scoren, want ons druk zetten was van een dusdanig niveau dat Nijkerk de bal hooguit 3 keer naar elkaar toe kon spelen waarna wij alweer de bal hadden. Hieruit vloeiden een flink aantal kansen, maar helaas bleef de score beperkt. We gingen rusten met een 1-3 tussenstand en het leek wel gedaan. We waren de bovenliggende partij en Nijkerk kwam er niet aan te pas. Niets bleek minder waar. In de rust hadden zij een paar tactische omzettingen gedaan waar alleen de Guardiola’s en de Klopp’s van deze tijd mee voor de dag komen. We wisten geen raad met hun overrompelingstactiek. Er vielen gaten in onze defensie waarvan zij dankbaar gebruikt wisten te maken.  Al snel was het 2-3 en 5 minuten later was het bijna 3-3, maar van dichtbij schoten ze op de paal. Wakker waren we nog niet, want even later sneden ze weer door de defensie heen, maar onze snelle rechtsback Rick Land wist dat te corrigeren met een geweldige tackle en kon zo de 3-3 voorkomen. Helaas moest hij dit bekopen met een blessure en moest gewisseld worden. Er moest bijgeschakeld worden door ESC 3, want de 15 minuten na rust waren niet om aan te zien. Gelukkig hadden wij in de rust een jeugdig onbevangen spelertje van A1 erin gebracht. Deze jongen staat er bij A1 niet altijd in, maar kreeg bij ons de kans om het ongelijk van de trainer te bewijzen. Zijn naam is Niels Smit en hij deed het geweldig. Na een voorzet van Mark wist hij de 2-4 binnen te tikken. Deze bal had welliswaar iedereen gemaakt, maar even later liet hij zien dat hij wel degelijk over een geweldige traptechniek beschikt, door een bal van 18 meter in de verre bovenhoek te krullen! Een geweldige goal, 2-5! De wedstrijd was wel gespeeld. Sparta Nijkerk liet het lopen en wij konden nog een aantal mogelijkheden creëren, maar door het moeilijk bespeelbare veld werden niet alle kansen verzilverd. Aan het einde van de wedstrijd kregen wij nog een corner en die werd genomen door Arjan Goudriaan. Afgemeten en panklaar viel de bal op het hoofd van Ruud die de 2-6 binnenkopte. Ook de scheids vond het hierna wel welletjes en floot iets eerder dan normaal af.

Op naar volgende week waar we om 14.30 uur aantreden tegen de huidige nummer 3, Zwart-Wit 4 uit Harderwijk! We zien u dan weer!!

Laatste nieuws