Nieuws

Verste uitwedstrijd voor Elburger Sportclub

Hoewel de reisafstanden voor de clubs in de 3e klasse C relatief kort zijn, staat voor Elburger Sportclub a.s. zaterdag de meest verre uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. De blauw-witten gaan n.l. op bezoek bij SC Rouveen in het gelijknamige plaatsje dichtbij Staphorst.
SC Rouveen is een totaal onbekende tegenstander voor de Elburgers en speelde afgelopen twintig jaar, onderbroken door één seizoen 1e klasse, afwisselend in de noordelijke 2e en 3e klassen.
Na de gevoelige nederlaag j.l. zaterdag tegen BAS (2-4) kan men nu langzamerhand wel spreken van een zorgelijke situatie bij de blauw-witten die met negen punten op een bescheiden tiende plaats staan.
Rouveen is (ook) geen hoogvlieger en staat met twee punten minder net onder de Elburgers. We hebben hier dus te maken met een regelrechte zes-punten-wedstrijd. Na vijf achtereenvolgende nederlagen wist Rouveen afgelopen zaterdag de tweede overwinning te boeken door VEVO in eigen huis met 2-1 te verslaan. De thuisclub zal hier ongetwijfeld een positief vervolg aan willen geven, maar aan Elburger Sportclub de taak het niet zover te laten komen. Een eventuele overwinning zou voor de blauw-witten een duwtje in de rug kunnen betekenen op weg naar herstel.
De wedstrijd op het sportpark aan de Korte Kerkweg in Rouveen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H.J. van de Beld.

Laatste nieuws