Nieuws

Elburger Sportclub verlost van uitsyndroom

Eindelijk; Elburger Sportclub is verlost van het uitsyndroom Na vier achtereenvolgende nederlagen op vreemde bodem behaalden de blauw-witten een verdiende 2-0 zege tegen SC Rouveen in het gelijknamige plaatsje. Een eindstand die al bij de rust was bereikt. Omdat Kevin Struik tijdens de training, afgelopen week, een blessure had opgelopen werd het doel nu verdedigd door Marijn van der Gaag en hij deed dit met verve. In de loop van de tweede helft raakte ook hij echter geblesseerd en het leek er zelfs even op dat hij het strijdtoneel moest verlaten. Dankzij deskundige behandeling van verzorger Jim Roessler kon hij de wedstrijd toch verder uitspelen.
De formatie van Remon van Schoonhoven deelde met name in de eerste helft overwegend de lakens uit en ontstonden er al gauw de nodige kansen. Een treffer kon bijna niet uitblijven en die viel na zeven minuten. Een uitstekende combinatie via de linkervleugel werd door Bert-Jan Kragt fraai verzilverd. Onzorgvuldigheid van de voorwaartsen was er de oorzaak van dat een tweede treffer wat lang op zich liet wachten, maar die kwam er toch. Nadat Ramon Flokstra, na een krachtige inspanning, de bal had weten te veroveren, was het opnieuw Kragt die uit zijn voorzet de de Rouveen-doelman van dichtbij het nakijken gaf. De aanvallende bedoelingen van de thuisclub werden vroegtijdig geneutraliseerd en doelman Van der Gaag kwam nauwelijks in de problemen. Met een snoeiharde vrije trap van Björn van de Wetering, die door de doelman via de paal ternauwernood onschadelijk kon worden gemaakt en een riante mogelijkheid voor Robbert van Schie had de tegenstander al met de rust het zwijgen kunnen worden opgelegd.
In de beginfase van de tweede helft leek die derde treffer en kwestie van tijd, maar naarmate de wedstrijd vorderde verscheen Rouveen nu vaker als in de eerste helft vaker voor het Elburger-doel op jacht naar de aansluitende treffer. Enkele keren moest de blauw-witte verdediging dan ook daadkrachtig ingrijpen om het niet zover telaten komen. De kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien bleven echter volop aanwezig. Elburger Sportclub eindigde de wedstrijd overigens met tien man omdat Marvin Visscher in blessuretijd nog tegen een tweede gele kaart (dus rood) aanliep.

Laatste nieuws