Nieuws

Schitterende wedstrijd van ESC JO9-2 tegen KHC JO9-1

Gisteren stond de uitwedstrijd in Kampen tegen KHC JO9-1 op het programma. Na de totale off-day van vorige week, moesten we kijken wat de jongens vandaag konden brengen. We gingen met een compleet team op weg, dus de volgende spelers waren aanwezig: Cas Wolff, Wessel Balk, Ruben Zoet, Xander van Dam, Dennie Marting, Daan Broekhuizen, Jesse Bruijnes, Tijmen Draaijer, Stijn Westerink. De trainer geeft altijd van te voren aan om vooral veel plezier te hebben tijdens het voetballen, maar we gaan nu ook stapjes maken. Want er moet ook langzaam iets meer bij komen, zoals het willen winnen van duels, doelpunten willen maken, willen winnen van wedstrijden. Dit werd dus nu ook aangegeven, want winnen en plezier kunnen prima hand in hand gaan. De jongens geven zelf meestal antwoorden op de vragen hoe en wat we gaan doen tijdens de wedstrijden. Zowel als de tegenstander de bal heeft, maar ook als wij de bal hebben. Dit gecombineerd met de wil om te winnen, gingen we aan de wedstrijd beginnen tegen een goed KHC. Het veld was nat, glad en zacht, maar het was wel echt gras. We gingen uitstekend uit de startblokken en we stonden vrij snel voor met 0-2 door doelpunten van Daan Broekhuizen, die het vandaag flink op zijn heupen had. Hij won duels voorin en werkte keihard, dit resulteerde dus een 2 schitterende doelpunten van hem. Maar het hele team stond echt keihard te werken. De witte broekjes waren al snel niet wit meer, want ze werkten en knokten voor ieder grassprietje om de bal te willen hebben. Ook Cas Wolf stond als een tijger in zijn doel te keepen en pakte de ene na de andere moeilijke bal. Toch konden ze helaas niet voorkomen dat KHC en 1-2 en ook nog eens op 2-2 kon komen. Want ook zij maakten er een heerlijke wedstrijd van, sportief en met mooi veldspel. Maar ook een aantal individuele uitstekende spelertjes in hun midden. Met 2-2 gingen we de rust in. De trainer vroeg aan de spelers hoe ze het vonden gaan, maar zij waren zelf heel ontevreden. Dit was echt onterecht, want alle spelers deden het uitstekend en er werd goed gevoetbald en keihard gewerkt. Dus de trainer gaf aan om vooral zo door te gaan en misschien zelfs iets eerder nog de bal proberen af te pakken dichtbij het doel van de tegenstander. Maar KHC was blijkbaar hetzelfde van plan, dus de wedstrijd werd nog mooier en spannender. En het was KHC die op een3-2 voorsprong kwam, maar de jongens van ESC rechten hun rug en de 3-3 kwam vanuit een heerlijk schot van Stijn Westerink, die echt geweldig kan schieten. Maar zoals gezegd, het spel golfde op en neer en na een aantal uitstekende verdedigende acties van Wessel Balk, Jesse Bruijnes, Dennie Marting en onze uitstekende keeper Cas Wolf, was het toch KHC die toch weer wist te scoren en de stand op 4-3 bracht. Dit leek de eindstand te worden, maar de jongens van ESC dachten hier duidelijk anders over, want het was Xander van Dam die een intrap snel nam en de bal met een heerlijke pass bij Daan Broekhuizen wist te krijgen. Daan bedacht zich geen moment en schoot de bal ineens tegen de touwen en de stand werd uiteindelijk 4-4. Dus het werd een geweldige gelijkspel waarbij het publiek de grote winnaar was. Want het was echt een heerlijke wedstrijd van beide kanten, waar echt alles in zat. De penalty’s werden vervolgens gescoord door: Dennie Marting, Ruben Zoet en Cas Wolf

Laatste nieuws