Nieuws

ESC 5 boekt simpele overwinning in Dalfsen

Vooraf was de opdracht helder tegen laagvlieger ASC’62 7 uit Dalfsen: winnen en het liefst met zo veel mogelijk doelpunten verschil om zo het doelsaldo op te vijzelen. Gezien de 6-1 overwinning is deze opdracht geslaagd te noemen.
Met gelegenheidskeeper en gehaktballiefhebber Gerard Onana in de goal in plaats van Rick van Loo (verjaardagsfeestje in de Brake?) trapten we op een zompig veld af voor de eerste helft. De Elburgers combineerden naar hartenlust en na enkele halve kansen was het David die met een keihard schot de 1-0 aantekende. Van ASC’62 werd weinig vernomen en voor rust liepen we eenvoudig uit naar 4-0 (1x David, 2x Albert). Met name de laatste goal was een aanval uit het boekje en kreeg het publiek op de banken.
In de rust kwamen Eduard, Opa en Bas binnen de lijnen. De thee bleek in de rust iets te goed hebben gesmaakt want ESC 5 kwam niet lekker uit de kleedkamer. Slap, ongeconcentreerd en het was dan ook geen verrassing dat de ploeg uit Dalfsen iets terug deed. Met een droog schot van 20 meter liet de spits Gerard kansloos.
Hierna pakte ESC de draad weer op en scoorde het nog twee keer via gastspeler Alex en David. Hiermee maakte laatstgenoemde zijn eerste hattrick van het seizoen. Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop blijft het spannend in de top van het klassement met zeker nog vier kanshebbers voor de titel, waaronder gelukkig nog de sterren van ESC 5.

Laatste nieuws