Nieuws

A.s. zaterdag: eerste en enige derby Elburger SC – DSV ’61

Vorig seizoen was in de 3e klasse C de ene derby nog maar net achter de rug of de andere diende zich al weer aan. Dit voetbaljaar is het wat dat betreft maar magertjes gesteld, want Elburger Sportclub en DSV ’61 zijn de enige ploegen in deze klasse die hiervoor in aanmerking komen. A.s. zaterdag staat de eerste ontmoeting van dit seizoen tussen de twee rivalen en gemeentegenoten op het programma op het Burgem. Bode sportpark in Elburg. Beide ploegen hadden zich bij de start van de competitie wellicht een wat hogere notering voorgesteld dan nu, na negen wedstrijden, het geval is. DSV ´61 staat met 16 punten als zesde geposteerd, terwijl Elburger Sportclub een bescheiden tiende plaats inneemt met 12 punten.

Nadat men een week daarvoor tegen een nederlaag aanliep in de uitwedstrijd tegen Hattem, herstelde de ploeg zich j.l. zaterdag knap door Zwolsche Boys op de Haere met 2-0 te verslaan; Elburger Sportclub rekende af met het uitsyndroom en zegevierde met dezelfde cijfers over SC Rouveen. De laatste vier seizoenen bereikten de Doornspijkers altijd een top-vier-notering en klopten in de nacompetitie dan ook regelmatig op de poorten van de 2e klasse. In het seizoen 2015-’16 was de zo fel begeerde promotie o.l.v. de toenmalige trainer Jan de Ruiter zelfs heel dichtbij, maar in een ultieme beslissingswedstrijd om het kampioenschap ging de titel helaas naar AGOVV. Slechts één voetbaljaargang (2008-‘09) in het ruim vijfenvijftigjarige bestaan van de vereniging mocht het vlaggenschip acteren in laatst genoemde klasse.

DSV heeft een ervaren en hechte ploeg, waar clubliefde nog hoog in het vaandel staat. Spelers als o.a. John Westerink, Jan van Norel, Alex Bouwman en Alfred Hofmeijer zijn al niet meer weg te denken uit de selectie van trainer-coach Eti Jansen. Die hechtheid wordt nog eens geaccentueerd omdat maar zelden een speler naar een andere vereniging overstapt. Nadat in het seizoen daarvoor de balans duidelijk doorsloeg in het voordeel van DSV met twee afgetekende overwinningen (3-0 en 5-1) hielden de twee opponenten elkaar het afgelopen voetbaljaar goed in evenwicht (1-0 en 0-2). Het belooft een spannend duel te worden, waarin ongetwijfeld verbeten om de punten zal worden gestreden. De aftrap in Elburg is om 14.30 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter de heer J.H. Geubels.

Laatste nieuws