Nieuws

Van Schoonhoven krijgt gelijk

Elburger Sportclub nipt langs DSV ‘61
De winnende trainer heeft altijd gelijk. Geplaagd oefenmeester Remon van Schoonhoven van ESC koos tegen DSV ’61 opnieuw voor een 4-4-2 opstelling en dat kostte topschutter Wim de Vries zijn basisplaats. Na afloop van de wedstrijd was de spits de gevierde man, maar bleek de door Van Schoonhoven bedachte tactiek de sleutel tot succes.
Het seizoen van ESC is er een van hoge pieken en diepe dalen. Voor de tweede keer dit seizoen verkeerden spelers en supporters in een staat van euforie. Enkele weken geleden zorgde de treffer in de slotseconden van de wedstrijd tegen ZAC voor een uitbundige stemming. Ditmaal was de krappe, maar verdiende, 1-0 overwinning op buurman DSV ’61 voldoende om het feestgedruis los te laten barsten.
Derby’s zijn haast per definitie het aankijken waard vanwege de spanning en zelden omdat het voetbal hoogstaand is. De wedstrijd ESC – DSV ’61 was daarop geen uitzondering. Hoogtepunten waren schaars en beide ploegen hadden, met name in de eerste helft, moeite om gevaarlijk te worden. Martijn Lieferink, beste man op het veld in het eerste bedrijf, was namens de gasten nog het dichtst bij een treffer, maar zijn bekeken stift eindigde op de bovenkant van de lat. Voor de rest bleven beide defensies betrekkelijk eenvoudig op de been en was het niet meer dan logisch dat er zonder doelpunten gerust werd.
Wim de Vries mocht in de tweede helft de geblesseerde Bert Jan Kragt vervangen. Trainer Van Schoonhoven deed echter geen concessies aan het gekozen strijdplan en handhaafde zijn tweemans voorhoede. De veelscorende spits bleek ook in dat systeem prima te functioneren en bekroonde zijn uitstekende invalbeurt met een, hoe kan het ook anders, prachtig kopdoelpunt. Trainer Etie Jansen van DSV ’61 probeerde een kanteling te forceren met een aanvallende wissel, maar ook in de tweede helft werden de Doornspijkers eigenlijk nauwelijks gevaarlijk. Voor beide teams verloopt het seizoen niet naar tevredenheid, maar het momentum is nu in het voordeel van de Elburgers. Het kan zomaar alsnog een prachtig seizoen worden.

Laatste nieuws