Nieuws

ESC 5 laat sambavoetbal zien op veld 4

Zaterdag 2 december was het zo ver. Zanger Dennis Wiltink komt in de kantine om een feestje bouwen. Helaas moesten wij ook nog een balletje trappen voor dit feest kon beginnen. Reaal Dronten stond deze keer op het programma.

Vooraf maakte Lusin foto’s van het team. Niet alleen omdat wij zo knap zijn, maar ook vanwege onze nieuwe inloopshirts van Verón Administratiekantoor.

Terwijl de ijspegels aan onze neus hingen, begonnen wij aan de wedstrijd. Deze ijspegels verdwenen snel door het warme voetbal wat wij lieten zien. Na een aantal minuten brak Dave door de verdediging van Reaal. Hij legde het balletje breed op Frans en die tikte hem strak in het goal. Koek-koek! De 1-0 viel snel. Een aantal kansen later begon de geoliede machine van ESC 5 warm te draaien.

Nu was het tijd voor sambavoetbal. Scherpe passes, sierlijke schijnbewegingen, dansbewegingen, braakneigingen en af en toe iemand die over de bal valt. Dit is hét spel wat ESC 5 wekelijks laat zien. Deze ontembare speelstijl van het Elburgse team is ontstaan uit de smeltkroes van talenten én gebreken.

Wiegend met de heupen leggen de Elburgerse voetballers Reaal Dronten in de luren. Maar tijdens dit sierlijke voetbal moet het publiek ook worden vermaakt met doelpunten. Die kwamen er! In de eerste helft scoorde David ‘het Fenomeen’ Verbeek 4 doelpunten. Waarvan Sander ‘Opa’ van Putten en Danny ‘Ailton’ Rorije beide 2 assists wisten te geven met sublieme steekballetjes. Ondertussen kreeg het publiek medelijden met de rechtsback van Dronten. Deze back is helemaal zoek gespeeld door David. Er is ondertussen een Amber Alert rondgestuurd om de deze rechtsback terug te vinden.

ESC 5 gaat de rust in met een voorsprong van 5-0. Er oogde een ontspannen sfeer en aanvoerder Pietler wist het team scherp te houden. Terwijl Gerard zijn eerste balgehakt burgermeester heeft gemaakt, begint ESC 5 aan de tweede helft met een aantal wissels.

Zag het publiek het goed? Cees ‘Sneeuwvlokje’ van Putten stond linksbuiten. Dit bleek een goede zet te zijn. Dankzij een strakke pass van Frans wist Cees de back uit te spelen en de bal strak in het goal te schieten. De 6-0 is een feit! Daarna was het tijd voor Danny om een doelpunt te maken. De duels met de centrale verdediger waren voor het publiek een waar spek-takel. Alsof je twee skippyballen tegen elkaar aanslaat. Maar ons-aller Danny liet met zijn samba voetbal niks heel van de verdediging. Zoals sommige wel weten staat Danny net zo lang droog met doelpunten, als sommige jongens in de liefde. Dit werd onschadelijk gemaakt door een goed doelpuntje: 7-0! Kort hierna wist Frans wederom een doelpunt te maken: 8-0!! De doelpunten gingen als warme broodjes over de toonbank.

Olaf had de hele wedstrijd al spanning vanwege Sinterklaas. Wat zou hij vandaag in zijn schoen krijgen? Deze spanning schoot hij eruit door een afvallende bal randje zestien in het netje te schieten. Zo staat het ineens 9-0. Het publiek scandeerde ‘10’, ‘10’, ‘10’. Helaas floot Mario ruim voor het einde af. Met een 9-0 overwinning waren de 3 punten weer binnen.

Daarna begon het feest in de kantine. De concurrent heeft verloren en ESC 5 STAAT BOVENAAN. De sfeer was super goed en de gouden tarwe smoothies gingen er goed in. Er werd gelachen, gehuild en de volgende dag vooral gebaald. Volgende week staat Kerst in de Vesting op het programma. En WVF uit…. Bij een overwinning zal ESC 5 Herbsmeister zijn.

ESC 5 wil Lusin Grigoryan van Studio Lusin bedanken voor de mooie foto’s, Verón Administratiekantoor voor de shirtjes en het publiek wat weer in grote getalen aanwezig was.

Foto: Studio Lusin
Sponsor: Verón Administratiekantoor

Laatste nieuws