Nieuws

Totale offday ESC 3 in uitwedstrijd tegen SV ‘t Harde 3

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen SV ’t Harde 3 op het programma. SV ’t Harde presteert nog ondermaats en stonden bij aanvang van de wedstrijd voorlaatste. ESC 3 heeft de koppositie inmiddels moeten afgeven aan Hulshorst 2, echter hebben zij wel twee wedstrijden meer gespeeld. Met 4 verliespunten minder is ESC 3 daarom nog wel de visuele koploper. Onder leiding van scheidsrechter W. Berghorst ving de wedstrijd in ’t Harde om 14:30 uur aan.

Het was een koude nacht geweest waardoor het vanwege de vorst afwachten was of de wedstrijd doorgang kon vinden. Dit bleek het geval, waardoor een goede warming up nog belangrijker is, echter ontbrak het hier ESC 3 al aan scherpte. De ballen waren per ongeluk achtergebleven op het Burgemeester Bode Sportpark, waardoor de warming up aanvankelijk enkel rennend en strekkend kon worden volbracht. Gelukkig vond SV ’t Harde nog een bal tussen het stof die wij even konden lenen. Hierdoor hebben wij ons noodgedwongen opgewarmd doormiddel van een ‘rondo’. De scheids verloste ons gelukkig snel van de warming up waarna het startsignaal klonk. Als een razende vlogen wij van start waardoor wij in de beginfase direct gevaarlijk werden. Rick Land en Niels Bosman werden beiden één op één voor de keeper gezet, maar helaas resulteerde dit niet in een goal. Een vrije trap van Leon van Norel zou in de ‘P’ zijn beland, als de keeper geen springveren onder zijn schoenen had en daardoor de bal alsnog uit de hoek wist te tikken. Kennelijk raakten wij hierdoor de kluts volledig kwijt waarna wij ons goede spel niet konden voorzetten. SV ’t Harde kwam meer uit hun schulp waarna zij steeds vaker in ons strafschopgebied lieten zien. Dit resulteerde in een hoge voorzet in de richting van keeper Patrick Eibrink. Tegen een dergelijke luchtmacht waren wij niet opgewassen want spits Kevin van Renselaar knikte de bal binnen. Niet veel later werd een afgeslagen bal na een corner verwoestend binnengeschoten, waarna kort voor rust de 3-0 werd binnengeschoten via een aanval van rechts. Verslagen gingen wij aan de thee. Miguel Ponstein gaf aan dat hij bij een dergelijk niveau beter de kantine in kon, om zich daar te richten op ‘Het rad van Fortuin’. Miguel gaf hierbij aan: “Ik zal de tweede helft schitteren door afwezigheid”.

In de tweede helft zakte SV ’t Harde ver in tot hun eigen ‘zestien’. Wij deden nog diverse pogingen de groene muur te doorbreken, echter zonder resultaat. In de slotfase was het SV ’t Harde die nog eens uitbrak en vlak voor het einde de 0-4 binnenschoot.

Ondanks dat de gemiddelde leeftijd van SV ’t Harde 3 wordt geschat op 67,5 jaar konden wij geen potten breken en verloren daardoor onze eerste wedstrijd sinds 8 april 2017. Dit was tevens onze laatste competitiewedstrijd van het jaar 2017 want komende zaterdag zijn wij vrij vanwege Kerst in de Vesting. Op zaterdag 16 december hopen wij ons slechte spel van afgelopen zaterdag te revancheren in de bekerwedstrijd tegen Dos Kampen 7.

Laatste nieuws