Nieuws

Laatste (thuis)wedstrijd voor Elburger Sportclub

Voor het eerst dit seizoen kregen we afgelopen zaterdag te maken met afgelastingen van enige betekenis. In de 3e klasse C konden van de zeven vastgestelde wedstrijden er echter toch nog drie doorgang vinden. Wanneer de weersomstandigheden opnieuw geen roet in het eten gooien komen a.s. zaterdag, op de laatste competitiedag van dit jaar, de diverse ploegen weer volop in actie.
Op het Burgem Bode sportpark is Elburger Sportclub de gastheer van VEVO, dat haar naam heeft ontleend aan de eerste twee letters van de dorpjes Ve(esen) en Vo(rchten). De kleinste vereniging in deze klasse, opgericht op 30 juni 1950, neemt met drie senioren-, vier junioren- en één vrouwenteam deel aan de competitie.

De club schreef in het seizoen 2015-’16 geschiedenis door voor het eerst sinds haar bestaan, via de na-competitie, te promoveren naar de 3e klasse en eindigde het voetbaljaar daarop op een keurige negende plaats.
Aan de eerste kennismaking met de gasten bewaart Elburger Sportclub overigens geen beste herinneringen. De thuiswedstrijd ging destijds n.l. even verrassend als teleurstellend met 3-1 verloren.

In de returnontmoeting wisten de blauw-witten zich te revancheren met een 2-1 overwinning. De nederlaag in Elburg zal de formatie van Remon van Schoonhoven toch nog steeds niet lekker zitten. Het kan dan ook niet anders of de ploeg zal er op gebrand nu wèl de volle winst te behalen en door een eventuele overwinning de sub-top te naderen. De twee laatste overwinningen tegen Rouveen en DSV ’61 moeten het moraal in ieder geval een flinke positieve impuls hebben gegeven.
Met een puntentotaal van slechts zes bezet VEVO momenteel de voorlaatste plaats op de ranglijst. In de ouverture op 23 sept. j.l. werd Reaal Dronten met 2-1 verslagen, terwijl enkele weken terug een verrassende 3-2 overwinning werd behaald tegen de kampioen van de 1e periode: Hattem.
Het zal voor de volgelingen van Jate Leerdam in de tweede competitiehelft een bijzonder lastige klus worden om één van de twee p/d-plaatsen te ontlopen.

Zoals gememoreerd de laatste competitieronde voor de winterstop. Op zat. 27 januari 2018 wordt het programma hervat met voor Elburger Sportclub de thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys.

Het duel in Elburg staat onder leiding van Johan van Gerrevink en de aftrap is om 14.30 uur.

Laatste nieuws