Nieuws

Elburger Sportclub wint laatste thuiswedstrijd met 5-3

Elburger Sportclub gaat met een prettig gevoel de feestdagen in. De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, tegen het bezoekende VEVO uit Veessen/Vorchten, leverde een ruime en verdiende 5-3 overwinning op. De blauw-witten mogen hierdoor voorzichtig hun blik richten op de sub-top. De gasten blijven echter op zes punten staan en gaan een moeilijke tweede seizoenshelft tegemoet. Overigens zag het er aanvankelijk niet naar uit dat er tenslotte een handvol doelpunten zou worden geproduceerd. Door het (te) lage tempo, het rommelige samenspel en het minimale aantal kansen kon de eerste helft in vier letters worden samengevat: saai! Alleen de twee treffers, in de openingsfase en eerlijk verdeeld over beide ploegen, zorgden voor de schaarse hoogtepunten. Eerst was het Marco de Vries die zijn ploeg op voorsprong bracht. Enkele minuten later stond het al weer gelijk nadat clubtopscorer Jeroen Bronsink, die alle drie treffers voor VEVO voor zijn rekening nam, een foutje in de Elburger-defensie afstrafte.

Tijdens de thee zal Remon van Schoonhoven zijn ploeg ongetwijfeld in pittige bewoordingen hebben toegesproken want de bevlogenheid en de strijdlust die de blauw-witten in de tweede helft ten toon spreidden was hartverwarmend en bleef dan ook niet onbeloond. Toch moesten de Elburgers eerst nog een achterstand goedmaken alvorens het feest losbarstte, doordat Jeroen Bronsink vrijwel direct na de hervatting fraai en doeltreffend uithaalde. Gesteund door de fanatieke aanhang tekende Ramon Flokstra ruim vijf minuten later in de rebound voor de gelijkmaker nadat Wim de Vries uit een vrije schop op de paal had gekopt. Het was nu overwegend blauw-wit wat de klok sloeg. De kansen regen zich aaneen en meerdere doelpunten konden niet uitblijven. Eerst was het Wim de Vries die uit een voorzet raak kopte en zijn ploeg aan de leiding bracht. Tien minuten later haalde broer Marco, na een heerlijke en op volle snelheid uitgevoerde actie van Flokstra, vernietigend uit en de arme doelman Reinder van de Vrugt volkomen kansloos liet. Een terecht toegekende strafschop en verzilverd door Raoul Jessurun, nadat Marco de Vries binnen de lijnen onderuit was gehaald, completeerden de vijf treffers. Het mooiste doelpunt van de middag kwam ongetwijfeld op naam van Jeroen Bronsink die uit een toegekende vrije trap, op de rand van het strafschopgebied, de bal snoeihard in de bovenhoek joeg en de 5-3 eindstand op de borden bracht.

Laatste nieuws