Nieuws

Sponsor uitgelicht: Wivé Techniek BV

Wivé Techniek BV is al enige tijd hoofdsponsor van Elburger Sport Club. Daarom is tijd om dit bedrijf eens in de spotlights te zetten.

Wivé Techniek uit Nunspeet is al decennia lang dé specialist in standtijdverbetering door toepassing van slijtvaste materialen. Het specialisme van Wivé Techniek is het verlengen van de levensduur van installaties, constructies, constructiedelen en werkstukken. In de vaktaal van Tribologie: standtijd verlengen!

Wat doet Wivé Techniek BV eigenlijk?
Met jarenlange ervaring in slijtagebeperking en standtijdverbetering boeken zij winst in nagenoeg elke productie-omgeving met dynamisch belaste installaties. Dit doen zij door bepaalde onderdelen slijtvaster te maken, of door modern asset management voor elastisch onderhoud.  Asset management gaat verder dan onderhoudsmanagement. Het doel is om de optimale prestatie uit gebruiksmiddelen (de assets) te halen.

De projecten die zij leveren, verzorgen zij turn key. Turn key wil zeggen dat er in principe niets meer hoeft te gebeuren. Bij deze projecten adviseert Wivé de klant eerst welk slijtvast materiaal hij het beste in kan zetten. Dit advies is voor zijn specifieke toepassing, behoefte en beschikbaar budget.

Vervolgens meten zij de bestaande constructie(s) in. Hier vanuit maken zij een 3D-tekening van in Solid Works. Hiervan wordt een constructie uit slijtvast materiaal van gemaakt of een behuizing waar slijtvast materiaal in geplakt of gelast wordt. Vervolgens kan Wivé die constructie bij de klant monteren.

Daarnaast produceert Wivé zelf, waarbij zij met behulp van een speciale lasmethode hele harde deeltjes in een smeltbad brengen. Hiermee maken zij bepaalde werkstukken zeer slijtvast.

Over Wivé Techniek
De eigenaar van Wivé Techniek is Ronald Cleijsen, een bekend gezicht binnen de voetbalvereniging. Ronald heeft het bedrijf in 1993 overgenomen van zijn schoonvader, die het in 1963 heeft opgericht. Bij Wivé zijn 10 mensen werkzaam. En voor montageprojecten vallen zij terug op een groep van circa 5 tot 10 zzp’ers.

Wivé Techniek B.V.
Industrieweg 51
8071 CS Nunspeet

Tel. 0341-25 17 44
www.wive-techniek.nl

Door: Ruben Bos

 

Laatste nieuws