Nieuws

4e editie nieuwjaarstoernooi ESC geslaagd

Zaterdag 13 januari stond de 4e editie van het nieuwjaarstoernooi van de Elburger SC op het programma. Voor de meeste spelers en speelsters was dit de start van de tweede seizoenshelft na een lange voetballoze periode.

Dit jaar waren er 11 deelnemende teams (dames 1, JO1-9 1 en het 1e t/m 7e, waarbij het 1e en 2e met twee teams vertegenwoordigd waren) die in 2 poules streden om de finaleplaats. Op individueel niveau werd er vooral gezocht naar ritme, balgevoel en zelfvertrouwen. Ook voor menigeen was het een mooi meetmoment om te kijken hoe ze conditioneel de feestdagen door gekomen zijn. Vandaar dat het voor veel spelers ook wel prettig was dat er op slechts een half veld gespeeld werd (7 tegen 7).

In de voorgaande edities waren er nog wel eens mindere weersomstandigheden, zoals veel wind en regen of sneeuw, maar dit jaar waren de omstandigheden perfect. Om 13.30 uur begon het toernooi en in de 12 minuten durende potjes was er uiteindelijk maar één 0-0 uitslag te noteren voor de wedstrijdleiding. Verder werd er in elke wedstrijd gescoord, dus zal menig speler zijn of haar doelpuntje meegepakt hebben wat alleen maar goed voor het zelfvertrouwen is richting de tweede seizoenshelft.

Op papier zou je een finale voorspellen van de beide teams van het 1e maar niets was minder waar. In poule B was het 1e wel degelijk het sterkste en behaalden ze met 4 overwinningen de finale maar in poule A eindigde het vlaggenschip van de club slechtsop een 3e plaats. De jonge, gretige en vooral goed voetballende jongens van JO-19 1 pakten in deze poule, met alleen maar overwinningen, de dik verdiende finaleplaats.

De finale bleef, ondanks voldoende kansen, doelpuntloos in de officiële speeltijd. En ook in de spontaan toegekende verlenging werd er niet gescoord. Vandaar dat strafschoppen uitsluitsel moesten geven en hier trokken de mannen van het 1e aan het langste eind.

Al met een al een geslaagd toernooi met dank aan de scheidsrechters (Mario Bijsterveld, Anton Sjerp, Jochem Huis in’t Veld en Harrie Petersen), Gerrit ten Have (schoonmaak kleedkamers), restaurant “de Haas” (levering overheerlijke snert) en de wedstrijdleiding (Gerrit Bos, Peter Sjerp en Johan Koops).

Laatste nieuws