Nieuws

Leden Businessclub bezoeken Joodse wijken Amsterdam

Het idee werd een klein jaar geleden geboren tijdens de jaarvergadering van de Businessclub. Toen sprak Willem van Norel over o.a. de geschiedenis en het ontstaan van de Elburger Sportclub, opgericht op 1 april 1945. Zijn boeiende verhaal ging vervolgens over bijzondere ontmoetingen met o.a. Uri Coronel, voormalig bestuurder van Ajax Amsterdam. Ook heeft hij ontmoetingen gehad met Salo Muller, Ed van Thijn en wijlen Jules Schelvis. Die laatste heeft meerdere vernietigingskampen overleefd.
Die avond werd dus het idee opgevat om o.l.v. van Willem van Norel een bezoek te brengen aan de Joodse wijken van Amsterdam.
Zaterdag 28 januari was het zover. Een delegatie van de Businessclub toog naar onze hoofdstad en meegevoerd langs tal van bijzondere plaatsen en monumenten. Dat was een indrukwekkend bezoek, niet in de laatste plaats door de bijzondere verhalen die Willem van Norel vertelde. Zo werd een bezoek gebracht aan o.a. het Auschwitzmonument van Jan Wolkers, het Jonas Daniel Meijerplein, het monument De Dokwerker, het Waterlooplein, de Hollandsche Schouwburg, het Nationaal Holocaustmuseum, de Schaduwkade en de Henri Polaklaan. Het bezoek werd afgesloten met een lunch in de Brasserie van het Verzetsmuseum.

Laatste nieuws