Nieuws

Willem II pronlongeert titel JO-13 Toptoernooi

Voor de tweede achtereenvolgende maal is Willem II winnaar geworden van het JO-13 Toptoernooi dat eveneens voor de tweede keer werd georganiseerd door de v.v. Elburger Sportclub op het Burgem. Bode sportpark.
In een spannende finale, waarin de “tricolores” lange tijd op voorsprong stonden wist tegenstander FC Groningen in de “dying seconds” toch nog gelijk (1-1) te maken, waarna de beslissende strafschoppen in het voordeel uitvielen van de Tilburgers. In de strijd om de 3e en 4e plaats versloeg FC Bussum het Bredase NAC met 2-0.
Elburger Sportclub kan terugzien op een zeer geslaagd toernooi, waaraan twaalf clubs, w.o., acht Betaald Voetbal Organisaties, deelnamen. Uit alle windstreken van het land, van Groningen tot Venlo en van Katwijk tot Oldenzaal waren de spelers en hun begeleiders al vroeg afgereisd naar Elburg, waar vanaf 10 uur in totaal 38 wedstrijdjes werden gespeeld. De talentvolle spelers lieten op de drie speelvelden vaak zeer aantrekkelijke staaltjes voetbal zien.
Dat moet ook de aanwezige scouts van de drie topclubs Feijenoord, Ajax en PSV, die weliswaar (nog) niet tot de deelnemers behoorden, niet zijn ontgaan.
Elburger Sportclub, dat met een team met spelers tot 14 jaar mocht uitkomen, eindigde voor Quick ’20 als voorlaatste. De verdere rangschikking: 5. Go Ahead Eagles; 6. NEC/Oss; 7. PEC Zwolle; 8. VVV Venlo; 9. FC Emmen; 10. Quick Boys.
Na afloop reikte wethouder de heer Krooneman, samen met toernooidirecteur Ferdinand Koops, de prijzen uit. De eerste was vol lof over de uitstekende organisatie waarbij er veel waardering was voor de vele vrijwilligers, waarvan sommigen ‘s morgens al om zes uur in touw waren. Uiteraard werden ook de vijf scheidsrechters, die de wedstrijden in prima banen leidden, niet vergeten.

Laatste nieuws