Nieuws

Elburger Sportclub hervat competitie tegen Zwolsche Boys

De ploeg van trainer Remon van Schoonhoven bindt aanstaande zaterdag op eigen veld de strijd aan met Zwolsche Boys. De ploeg van oud-ESC trainer Verheijen werd voor aanvang van de competitie een prominente rol in de derde klasse C Oost toebedeeld. Ondanks, of misschien juist dankzij, een flink aantal versterkingen blijven de resultaten achter bij de verwachtingen. De Zwolse ploeg is terug te vinden op de zesde plaats op de ranglijst met evenveel punten als de Elburger Sportclub. In competitieverband troffen beide ploegen elkaar de laatste decennia niet, als ze ooit al tegen elkaar gespeeld hebben sinds de oprichting van beide verenigingen.
De Elburgers zullen met gemengde gevoelens de winterse pauze ingegaan zijn. Na een uitstekende serie wedstrijden leek de “flow” eindelijk gevonden. Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft werden een aantal vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, maar die gingen allemaal verloren. Het vertrouwen moet dus gehaald worden uit de laatste wedstrijden voor de winterstop. Voor de Elburgers is het uitgangspunt simpel; het duel met Zwolsche Boys dient gewonnen te worden om de koppositie in de stand van de tweede periode te handhaven. Een prijs is het minimale waarmee trainer Van Schoonhoven aan het einde van het seizoen afscheid wil nemen.

Laatste nieuws