Nieuws

Elburger Sportclub op karakter naar winst

Late treffer Wim de Vries beslissend tegen Zwolsche Boys

Het is voor iedere voetbalsupporter weer de grote vraag hoe spelers van hun club de winterstop verwerkt hebben. Bij ESC is dat niet anders. Een prima serie overwinningen voor de winterse onderbreking, waaronder de fraaie zege op buurman DSV ’61, leverde een topklassering in de tweede periode op, maar een vals start van de tweede competitiehelft zou het goede gevoel snel teniet doen.
De 2-1 overwinning op Zwolsche Boys zorgt voor een zucht van verlichting bij spelers en technische staf. Opluchting die vooral veroorzaakt wordt door het getoonde karakter. Want voetballend is het zeer matig wat de ploeg van Remon van Schoonhoven laat zien. Een deel van de spelers heeft absoluut hun dag niet en raken de bal vaker verkeerd dan goed. Of laten zich met regelmatig kinderlijk eenvoudig aftroeven door hun directe tegenstander. De overige spelers lijken deze wedstrijd handelingssnelheid tekort te komen, met uitzondering van de nimmer aflatende Richard Boer en de deze wedstrijd weer eens sterk spelende Robbert van Schie.
Het duurt tot aan de 42e minuut alvorens de Elburgers hun eerste echte grote kans krijgen. De voorzet van Robbert van Schie is uitstekend, maar Marco de Vries schampt de bal slechts met zijn hoofd. De mogelijkheid die broer Wim de Vries enkele minuten later krijgt, na aangeven van opnieuw Van Schie, is zo mogelijk nog groter, maar ook de anders zo trefzekere spits heeft tot dan toe absoluut zijn dag niet.
Dat verandert echter in de slotfase van de wedstrijd. De voorsprong voor ESC via Ramon Flokstra wordt heel snel genivelleerd door Bas de Man van Zwolsche Boys en niemand verwacht dat de thuisploeg bij machte is om nogmaals het tij te keren. Echter, na een prima duel met zijn directe tegenstander neemt de lange aanvaller de bal goed mee en laat met een hard schot de keeper van Zwolse Boys kansloos. De bevrijding bij spelers en staf is begrijpelijkerwijs erg groot, want op basis van het vertoonde spel zijn de twee extra punten een bonus.
Na afloop van de wedstrijd is Remon van Schoonhoven vooral verheugd over de inbreng van de piepjonge spelers waarop hij noodgedwongen een beroep moest doen. Rijk Jansen (16) houdt zich als rechtsback behoorlijk goed staande en broer Jens (17) blijkt een goede vervanger van de geblesseerd geraakte Marwin Visscher. “Ik hoop dat de oudere spelers nu eens de jonge jongens bij de hand nemen en ze positief coachen. Het zijn tenslotte de spelers waar we het straks van moeten hebben” zegt de opgeluchte oefenmeester met het oog op de toekomst.

Laatste nieuws