Nieuws

Koploper volgende horde voor Elburger Sportclub

De kop is eraf als het gaat om de tweede seizoenshelft en spelers en staf van ESC kunnen gematigd positief terugkijken op de confrontatie met Zwolse Boys. Hard werkend werden er drie heel dure punten uit het vuur gesleept en belangrijker nog; het goede gevoel van voor de winterstop is direct terug. Oké, voetballend kan het allemaal nog wel beter, maar aan de andere kant was het verdedigend eigenlijk best behoorlijk tegen een redelijk sterke tegenstander.
Die verdediging kan voor komende zaterdag de borst weer natmaken. Swift ’64 was de allereerste tegenstander van ESC dit seizoen en dat de Elburgers die wedstrijd op eigen veld met 1-0 wisten te winnen mag een klein mirakel genoemd worden. Van alle tegenstanders tot op heden maakte de ploeg van toekomstig ESC trainer Patrick Posthuma verreweg de meeste indruk.
Voor de nieuwe trainer van ESC wordt de wedstrijd natuurlijk heel speciaal. Uiteraard zal hij met zijn huidige ploeg kampioen willen worden, maar waarschijnlijk gunt hij de komende tegenstander iets meer dan de andere opponenten.
ESC zal niet afhankelijk willen zijn van dat soort zaken en erop gebrand zijn hun koppositie in de tweede periode te consolideren of verbeteren. Een overwinning van de Elburgers brengt in ieder geval de spanning in de competitie volledig terug.

Laatste nieuws