Nieuws

Elburger Sportcclub zorgt voor stunt(je)

Elburger Sportclub heeft afgelopen zaterdag voor een stunt(je) gezorgd door koploper Swift ’64 op eigen bodem een 2-0 nederlaag te bezorgen. De wedstrijd had een bijzonder tintje omdat de huidige Swift-trainer, Patrick Posthuma, vanaf volgend seizoen de
scepter zwaait in Elburg. Hij zag hoe de compact en geconcentreerd spelende blauw-witten met name in het eerste half uur de lakens uitdeelden, de tegenstander vrijwel geen meter ruimte gaven en zelf regelmatig gevaarlijk opdoken voor het vijandige doel. Dit leidde na ongeveer tien minuten spelen tot de openingstreffer van Marco de Vries die uitstekend in de diepte werd weggestuurd en doelman Menno Seinen van dichtbij kansloos liet.
Het, ondanks het koude en regenachtige weer, hartverwarmende spel van de Elburgers leverde na ongeveer twintig minuten spelen zowaar een verdubbeling van de score op. Na een fraai genomen hoekschop vanaf de rechterkant, door Björn van de Wetering, was oudere boer Wim weer eens succesvol met zijn ijzersterke wapen. Hij toornde hoog boven de Swift-verdediging uit om vervolgens vanuit een moeilijke hoek keihard raak te koppen en de 2-0 voorsprong op het denkbeeldige scorebord toverde.
Toen de formatie van Remon van Schoonhoven dichtbij de derde en misschien wel beslissende treffer was, gingen de alarmbellen af bij Posthuma en paste twee tactische wissels toe. Dit leverde hem geen windeieren op en met enkele uitstekende kansen voor o.a. Tom Roskam had de lijstaanvoerder met een wat prettiger gevoel de warme kleedkamers op kunnen zoeken.
Na de hervatting kregen we een beter spelend Swift te zien dat deed denken aan de openingswedstrijd van het seizoen toen de polderbewoners in Elburg een onverdiende (1-0) nederlaag leden
Defensief moesten de blauw-witten soms alle zeilen bijzetten om de nu handig combinerende thuisclub van het scoren af te houden. Mede door regelmatig goed ingrijpen van doelman Marijn van der Gaag bleef men de situatie echter keer op keer meester. De niet ongevaarlijke tegenstoten van de Elburgers hadden aan de andere kant de definitieve nekslag kunnen betekenen voor de thuisclub.
Door deze vijfde overwinning op rij zijn de Elburgers als koploper één van de serieuze kandidaten in de strijd om de tweede periode-titel.

Laatste nieuws