Nieuws

Elburger Sportclub deklasseert Reaal Dronten

Ruim een half uur lang heeft ESC moeite om de wedstrijd tegen Reaal Dronten naar zijn hand te zetten. Dat heeft meer het hobbelige veld te maken dan de kwaliteiten van de tegenstander. Het doelpunt van Ramon Flokstra in de 38e minuut is het startsein voor de volledige suprematie van de Elburgers. De 1-6 eindstand is geenszins geflatteerd.
De heenwedstrijd leverde destijds ook een half dozijn treffers op voor ESC, maar meest memorabel waren toen de vijf treffers van spits Wim de Vries uit evenzoveel hoekschoppen van Björn van de Wetering. Een gewaarschuwde ploeg maakt niet tweemaal dezelfde fout. De lange spits wordt met alle mogelijke middelen aangepakt en weet dientengevolge slechts eenmaal het net te vinden. Wanneer hij in de 80e gewisseld wordt stapt Wim de Vries met een glimlach van het veld. Met een doelpunt en een mooie assist heeft hij weer een belangrijk aandeel in de alweer zesde overwinning op rij voor ESC.
Wanneer de productie van de topscorer stokt, dan zijn daar gelukkig anderen die prima een doelpunt kunnen maken. Zowel Ramon Flokstra als Marco de Vries scoren twee fraaie treffers, maar die kunnen niet tippen aan de laatste twee doelpunten van de wedstrijd. Doelman Marijn van der Gaag, verantwoordelijk voor twee werkelijk prachtige reddingen, maakt letterlijk een slippertje en die glijpartij wordt subliem afgestraft door Danny Mol van Reaal Dronten. Met een diagonaal schot van ongeveer dertig meter schiet hij de bal in het lege doel. Het slotakkoord wordt ook verzorgd door een Reaal speler, maar dat hij liever niet gedaan. De schoonheid van de treffer is echter wel het vermelden waard. Met de knie verlengt de verdediger de bal en met een fraaie curve zet hij onbedoeld de eindstand op het scorebord.
Trainer Remon van Schoonhoven is uiteraard zeer tevreden na afloop. Door de uitslagen op de andere velden is ESC de koploper in de algemene rangschikking tot op twee punten genaderd en heeft hij bovendien en wedstrijd minder gespeeld. De voorsprong in de stand in de tweede periode is, met nog slechts drie wedstrijden te spelen, opgelopen tot vier punten. Een of meerdere prijzen liggen voor het grijpen.

Laatste nieuws