Nieuws

Eindelijk weer eens een periode-titel voor Elburger Sportclub ?

Het voetbalseizoen is inmiddels tot de helft gevorderd en het zal de voetballiefhebbers niet zijn ontgaan dat Elburger Sportclub momenteel in de 3e klasse C een uitstekende indruk maakt. Naast de fraaie vierde plaats, met zelfs vooruitzichten op een hogere (eind)notering, heeft de formatie van oefenmeester Remon van Schoonhoven, na bijna zeven jaar, ook eindelijk weer eens een uitstekende kans om een periode-titel in de wacht te slepen.
Na zes achtereenvolgende overwinningen hebben de Elburgers, met nog drie wedstrijden te gaan de leiding in de tweede periode met vier punten voorsprong op nummer twee; BAS. Met een achterstand van zes punten speelt nummer drie, Oene, geen rol van betekenis.
A.s. zaterdag wacht de ploeg een zeer belangrijke ontmoeting in het uitduel tegen Hattem en het is de eerste keer deze voetbaljaargang dat beide ploegen het tegen elkaar opnemen. De voormalige zondagclub, staat één plaatsje lager genoteerd met 26 punten en eiste in het najaar de eerste periode-titel voor zich op. De thuisclub kan zich, evenals de blauw-witten, ook nog mengen in de strijd om de titel.
De Elburgers krijgen het ongetwijfeld zwaar te verduren op sportpark Het Achterveen aan de Koijnenbergerweg, waarbij een eventuele nederlaag nog geen nadelige consequenties hoeft te hebben. In de twee thuiswedstrijden, tegen respectievelijk Hatto Heim en Olympia ’28, die daarna volgen, kunnen de zaken alsnog worden recht getrokken met het oog op die periode-titel.
De ontmoeting in Hattem begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer J.B. Kremer.

Laatste nieuws