Nieuws

ESC 5 kent valse start

Vier man te laat op de parkeerplaats, 1 teammember wil op eigen geledenheid richting Doornspijk en bij het in de auto’s stappen blijven de ballen, bidons, watertas en de muziekboks moederziel alleen staan. Of iedereen is al zo gefocust op de wedstrijd of iedereen is niet scherp….

De 16-koppige selectie betreedt om 12:05 uur het hoofdveld van DSV, waarbij opvalt dat iedereen, ondanks de kou, trots met het inloopshirt van Veron Administratie aan de warming-up begint.

Stipt 12:30 begint deze heuse derby in de 6e klasse. Zoals doet vermoeden is er weinig sprankelend voetbal. Elburg komt er sporadisch uit, en aan de dsv kant klinkt al gejuich wanneer ze de middenlijn passeren. De elburgers mogen dan ook de eerste kans noteren. David schiet uit een zelf gecreeerde kans net voorlangs.
Het voetbal wordt van beide kanten iets beter. Ook DSV krijgt wat kansjes en geheel tegen de verhouding in komen de oranje hemden op een 1-0 voorsprong. Ook het 5e krijgt nog kansen , grote kansen zelfs! 3 maal 1 op 1, alleen het vizier staat duidelijk nog niet op scherp bij onze voorhoede. Toch weten wij voor rust op 1-1 te komen. David wordt vast gehouden in de 16, en de scheids kan niets anders doen dan een penal te geven. Feilloos schiet onze topscoorder de 1-1 op het bord. De ruststand wordt bepaald door de spits van DSV. Nadat een matige vrije trap slecht wordt uitverdedigd kan de spits wederom scoren, 2-1.

In de rust wordt het elftal flink door elkaar gehusseld, 5 frisse spelers komen er in om hopelijk het verschil te maken.

Helaas konden wij het niet opbrengen om de stand om te draaien. Sterker nog, wij kwamen verder achter te staan. Een goede actie van de rechtsbuiten, een strakke voorzet voor langs en het enige wat de linksbuiten hoefde te doen was zijn modderige voetbalschoen tegen het leder te plaatsen. 3-1…
Hierna was de ban gebroken, alles wat nog niet mis was gegaan, ging alsnog mis. Passes kwamen niet aan, duels werder verloren en uit eindelijk krijgen we zelfs nog een penalty tegen. Ruben haalde nog wat champions league taferelen uit door op de penalty stip wat te irriteren en samen met de gevaarlijke blik van keeper Rick werd het de doornspijker toch de veel. Scherp genomen penal, maar de net zo scherpe Rick tikte te bal uit de hoek!

ESc besloot te gaan pushen , 1 op 1 achterin en vol druk naar voren. Een goed genomen corner belandde bij Frans op zijn voorhoofd. De eerste inzet werd nog gekeert maar in de rebound tikte Frans alert binnen. 3-2!
Alles leek weer mogelijk. Ware het niet dat DSV een fout achterin genadeloos afstrafte en de eindstand op het bord zette. 4-2.
Gestreden, gevochten en genoten! De tweede helft van het seizoen is weer begonnen, helaas in mineur.
Laten wij met zijn allen proberen om de droom, waar eerder aan werd gerefereerd, niet in een nachtmerrie te veranderen…

Shirtsponsor : Schildersbedrijf Keijzer
Inloopshirt : www.veronadministratiekantoor.nl
Tassponsor : VACANT
Presentatieshirt: VACANT

Laatste nieuws