Nieuws

Elburger Sportclub nieuwe koploper in 3e klasse C

Elburger Sportclub is aan één van de meest succesvolle seizoenen bezig van de laatste jaren. Na de fraaie 2-0 overwinning in de uitwedstrijd tegen Hattem is de ploeg van Remon van Schoonhoven niet alleen de nieuwe koploper in de 3e klasse C, maar kan bovendien a.s. zaterdag bij een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim de tweede periode-titel op haar naam schrijven.
De Elburgers hebben de overwinning op het fraaie sportpark Het Achterveen zeker niet in de schoot geworpen gekregen. Echter, na nauwelijks tien minuten spelen stond er al een voordelige 1-0 score op de borden, nadat Marco de Vries, na een uitstekende aanval over de rechtervleugel, de Hattem-doelman van dichtbij het nakijken gaf.
Hattem trok hierna het initiatief steeds meer naar zich toe en de Elburger-defensie werd hierbij enkele malen behoorlijk op de proef gesteld. De thuisclub was zelfs dichtbij de gelijkmaker, maar de tegenstoten, waarbij Marco de Vries de grootste stoorzender was, eisten aan de andere kant ook alle aandacht voor zich op.
De Elburgers kwamen overigens een keer goed weg toen één der verdedigers de bal met de hand beroerde, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Kremer uit het verre Eibergen blijkbaar een overtreding had geconstateerd en de thuisclub “slechts”een inworp toekende.
Terwijl enkele toeschouwers tijdens de rust nog in de behaaglijk warme kantine verbleven, hadden de blauw-witten de score al weten te verdubbelen.
Bij een Elburger-aanval kon een keiharde kopbal van Wim de Vries ternauwernood door een Hattem-verdediger uit het doel worden gekopt. Uit de hoekschop die hieruit volgde was een handsbal er de oorzaak van dat de leidsman de bal terecht op de stip deponeerde; Raoul Jessurun wist met dit buitenkansje wel raad.
In een uitstekende fase die hierna volgde hadden de Elburgers de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, waarbij o.a. Björn van de Wetering de paal raakte.
Hattem deed vervolgens nog wel verwoede pogingen om de aansluitende treffer te bewerkstelligen, maar de Elburger-defensie stond als een huis.

Laatste nieuws