Nieuws

Even bijpraten………alcoholbeleid

Beste sportvrienden,

In de media is de laatste dagen veel te doen over het alcoholbeleid in de gemeente Elburg m.b.t. de sportverenigingen. Op dit moment zijn wij, samen met DSV’61, verwikkeld in een boeteprocedure met de gemeente. Kort gezegd komt het erop neer dat wij geen alcohol hebben verstrekt aan minderjarigen maar toch een boete krijgen van €1360,= op grond van de Drank en Horecawet. Wij hebben tot tweemaal toe verzaakt aan personen die “niet onmiskenbaar” de leeftijd van 18 jaar hadden naar hun identiteit te vragen. Eigenlijk te bizar voor woorden. Wij hebben onze zienswijze op deze zaak gegeven in het boeterapport (volgens onze barmedewerkers waren de personen duidelijk ouder dan 18 jaar!). Tot tweemaal toe hebben wij de burgemeester proberen te overtuigen van onze inzichten. Dat is helaas niet gelukt. Daarom hebben wij nu alle raadsfracties aangeschreven en de publiciteit gezocht via de Stentor van afgelopen maandag.

Van harte onderschrijven wij het alcoholbeleid van de gemeente en wij willen niets liever dan ons hieraan houden. Dat doen we ook. De wijze van controle deugt in onze ogen echter niet en wij willen dat dit verandert om problemen in de toekomst te voorkomen. We hopen nog steeds dat het gezond verstand zal zegevieren. Wij zoeken de dialoog en willen er met de gemeente samen uit komen!

Laten we er ondertussen zelf alles aan doen om de wetgeving na te leven: onder de 18 geen alcohol bestellen en laat op eigen initiatief je ID zien als je jonger dan 25 bent.
Namens het bestuur,
Gert van Norel

Laatste nieuws