Nieuws

Elburger Sportclub heeft periode-titel binnen handbereik

Koning winter heeft ons land definitief de rug toegekeerd en na de algehele afgelasting van afgelopen weekend wordt a.s. zaterdag de competitie hervat en gaat langzamerhand de beslissende fase in.
Voor Elburger Sportclub staat in de thuiswedstrijd tegen Olympia ’28 uit Hasselt het tot nu toe belangrijkste duel van het seizoen op het programma. De formatie van Remon van Schoonhoven mag zich bij een overwinning n.l. winnaar noemen van de tweede periode ! De enige concurrent, BAS, kan de blauw-witten dan niet meer achterhalen.
Toen op 18 nov. j.l., v.v. Hattem winnaar werd van de eerste periode, waren er maar weinigen die bijna vier maanden later Elburger Sportclub zouden hebben getipt als één van de belangrijkste kandidaten voor deze tweede periode-titel. Die middag verloren de blauw-witten de thuiswedstrijd tegen BAS (2-4) en stonden na acht wedstrijden op een anonieme tiende plaats met negen punten. Het betekende voorlopig de laatste nederlaag want het herstel dat hierna volgde was indrukwekkend. Maar liefst zeven opeenvolgende overwinningen zorgden ervoor dat de Elburgers a.s. zaterdag de kroon op het werk kunnen zetten en na bijna zeven jaar eindelijk weer eens een prijs(je) kunnen pakken met deelname aan promotiewedstrijden. Bovendien voert de ploeg momenteel ook het klassement aan in de 3e klasse en doet dus nog volop mee in de strijd om de titel !
Olympia neemt met 24 punten een keurige achtste plaats op de ranglijst in we kunnen dus spreken van een stabiele middenmoter. De formatie uit het stadje aan het Zwarte Water kan het vizier zelfs naar boven richten en zich bij een goede serie zo maar in de kopgroep nestelen.
Vorig seizoen hielden beide ploegen elkaar keurig in evenwicht. In Hasselt verloor de Elburgers kansloos met 4-0, maar revancheerden zich met een 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd. De eerste wedstrijd, dit seizoen, eindigde in een nederlaag met dezelfde cijfers, maar nu zal een revanche meer impact hebben en de eventuele achtste overwinning op rij het seizoen in ieder geval een prettig vervolg geven. De wedstrijd op het Burgem. Bode Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer H.J. van den Beld.

Laatste nieuws