Nieuws

ESC 5 recht de rug

Waar elke kelderklasse speler de laatste maanden op zaterdag wakker werd en vol hoop op de telefoon keek of de wedstrijd afgelast was vanwege de kou, was het vandaag eindelijk lekker weer! Het leek er zelfs op dat we er zin in hadden!
Vandaag komt ijvv9 op bezoek in de vesting. Als we terugkijken naar de wedstrijd in Ijsselmuiden weten we dat het vandaag wel eens een lastige pot zou kunnen worden. Wel waren de omstandigheden 180 graden gedraaid. De zware kleigrond had plaats gemaakt voor een mooie kunstgrasmat en in plaats van kou en regen hadden we een aangenaam voetbalweertje.
Gelegenheidsaanvoerder Sander nam zijn team iet wat wijfelend mee voor een warming-up. Bij de toss was die wijfeling helemaal weg en besloot Sander de eerste helft met de wind in de rug richting onze prachtige kerktoren te spelen. Eenmaal begonnen waren wij duidelijk de bovenliggende ploeg, alleen tot grote kansen had dit nog niet geleid. Van de uitwedstrijd wisten wij nog dat er een goede keeper op doel stond bij de bezoekers. In het tweede gedeelte van de eerste helft liet hij dit weer zien. Elburg kreeg 2 goede kansen, maar beide werden onschadelijk gemaakt door de goalie. Omdat Ijvv geen enkele kans heeft kunnen noteren gingen we rusten met 0-0. In de kleedkamer werd de opstelling omgegooid. Van ons vertrouwde 4-3-3 gingen we over op een 4-4-2. Een mooie ruit op het middenveld met martijn als echte ’10’ en voorop Albert vanaf links en Herman vanaf rechts. Dat dit een tactische meesterzet was van de leiders, bleek gelijk. Elburg kreeg kansen en voetbalde behoorlijk goed! Het aanvallende spel leidde uiteindelijk tot een vrije trap op de rand 16. Albert ging achter de bal staan en liet de keeper kansloos! Over de muur in de kruising. Een ware beauty! Na de 1-0 ging Elburg door met het goede voetbal. Achterin stond het als een huis, waar vooral Tom opviel in positieve zin. Ook heb middenveld verrichte een hoop werk, met aanjager Sander en de zeer hard werkende Olaf voorop! Ook zijn broer Laurens viel op en wel door het volgende: De keeper van Ijvv schoot de bal bij Laurens in de voeten. Omdat de keeper ver voor het stond waagde Laurens het er op. Vanaf een meter of 40 schoot hij ontzettend knap, tegen de wind in, de 2-0 op de borden. Had ijvv nog een beetje hoop op een goed resultaat, dan was dit nu voorbij! Ook de 3-0 werd nog gemaakt. Een goedlopende aanval werd uiteindelijk afgemaakt door Martijn! Vandaag hadden de bezoekers niks in te brengen en dit kwam door het goede spel van de Elburgers. Van de achterhoede tot de aanval, niemand verzaakte. Grote hulde voor deze teamprestatie. Door deze overwinning blijven we volop meedoen voor de bovenste plaatsen. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd bij Nunspeet op het programma. Wilt u komen kijken? 15:00 uur zal de bal voor het eerst rollen, op vermoedelijk een van de achterste velden zonder al te veel gras op de Wiltsangh.

Shirtsponsor : Schildersbedrijf Keijzer
Inloopshirt : www.veronadministratiekantoor.nl
Tassponsor : VACANT
Presentatieshirt: VACANT

Laatste nieuws