Nieuws

Periode-titel voor Elburger Sportclub in extremis

Terwijl de officiële speeltijd al zeven minuten was verstreken en ieder moment het laatste fluitsignaal kon klinken van scheidsrechter Van den Beld en de periode-kansen (voorlopig) uit het zicht leken te zijn verdwenen, eindigde de wedstrijd Elburger Sportclub – Olympia ‘28 alsnog in een onverwachte apotheose. Bij één van de allerlaatste Elburger-aanvallen kende de arbiter bij een 0-0 stand een strafschop toe aan de thuisclub na een overtreding van Erik van der Kolk op Raoul Jessurun. Terwijl de zenuwen door de kelen gierde bij de aanhang, voltrok “het slachtoffer” zelf koelbloedig het vonnis en liet de moedige doelman Rutger Bruins vanaf 11 meter kansloos. Een orkaan van vreugdekreten barstte los . De tweede periode-titel was door deze 1-0 zege, in extremis, toch binnen ! De laatste jaren weinig verwende blauw-witten mogen, na bijna zeven jaar, over enkele maanden weer deelnemen aan promotiewedstrijden. Bovendien doet de koploper, na deze unieke achtste overwinning op rij, ook nog volop mee in de strijd om de algemene titel.
Het zich dapper werende Olympia, dat een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde, nadat Bertus Finke vanwege een vermeende kopstoot halverwege de eerste helft vroegtijdig met rood kon vertrekken, heeft het de thuisclub bijzonder lastig gemaakt. Tot aan het voor de thuisclub gelukzalige moment leek de formatie van Jarrisch Keizer met een puntendeling naar huis terug te zullen keren. Terwijl de Elburgers na afloop de felicitaties in ontvangst namen, was de teleurstelling van de gezichten van de tegenstander af te lezen.
Voor de meeste spelers van de formatie van de aan het eind van het seizoen vertrekkende Remon van Schoonhoven was dit de eerste keer dat zij met een dergelijke belangrijke wedstrijd werden geconfronteerd. Misschien overmand door de zenuwen was het optreden, met name voor rust, dan ook matig te noemen, waarbij een uitstekende kans voor Wim de Vries één van de weinige hoogtepunten vormde.
Na de hervatting was de thuisclub overwegend op de helft te vinden van de tegenstander en er ontstonden dan ook diverse fraaie kansen. Zo verscheen Marco de Vries in uitstekende positie voor de sterke doelman Bruins, terwijl zijn broer Wim een kopbal, na een puike voorzet van Mitchell Kalverda, maar net langs de verkeerde kant van de paal naast zag gaan. Bij de messcherpe tegenstoten van Olympia had, uit de prima mogelijkheden die hieruit ontstonden, het feestje van de Elburgers ook zo maar in het water kunnen vallen.

Laatste nieuws