Nieuws

Kan Elburger Sportclub koppositie consolideren ?

Na de vorige week behaalde periode-titel heeft het seizoen voor Elburger Sportclub al de nodige kleur gekregen en naast het toetje van de na-competitie gloort er aan de horizon bovendien ook nog steeds een zeer smakelijk hoofdgerecht; het kampioenschap !
Er zijn echter nog meer kapers op de kust want het verschil tussen de koploper en de nummer zes in de 3e klasse C bedraagt slechts vijf punten. De strijd om de titel wordt dus nog een spannende aangelegenheid.
A.s. zaterdag gaat de formatie van Remon van Schoonhoven proberen de leiderspositie te consolideren in de uitwedstrijd tegen ZAC te Zwolle.
Als één van de oudste clubs in ons land heeft de Z(wolsche) A(thletische) C(lub), opgericht op 1 okt. 1893, een rijke historie. In de jaren twintig/dertig van de vorige eeuw b.v., toen er nog geen sprake was van betaald voetbal, speelde ZAC-er Bep Bakhuys (bekend van de legendarische kopbal) 23 keer in het Nederlands elftal waarin hij maar liefst 28 keer scoorde !
Als oorspronkelijke zondagvereniging stapte de club in 2009 over naar het zaterdagamateurvoetbal. Onder leiding van de Elburger oefenmeester Egbert Kragt kenden de Zwolse wapendragers enkele sportieve hoogtijjaren en na twee achtereenvolgende kampioenschappen (2013-’14 en 2014-‘15) promoveerde men van de 4e naar de 2e klasse. Afgelopen seizoen moesten de Zwollenaren echter weer een stapje terug doen. De formatie van trainer John Beijen bezet met 19 punten een bescheiden plaats op de ranglijst, maar zal waarschijnlijk niet in de problemen komen. Na de recent met 2-1 verloren stadsderby tegen Zwolsche Boys is de ploeg er dan ook alles aan gelegen om tot een positief resultaat te komen.
Het destijds in blessuretijd met 3-2 verloren duel in Elburg zullen de Zwollenaren daarbij ook nog niet vergeten zijn.
De wedstrijd op het Jo van Marle Sportpark aan de Landsheerlaan begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Johan Compagner.

Laatste nieuws