Nieuws

Abrupt einde aan unieke zegereeks Elburger Sportclub

Aan de unieke reeks van acht achtereenvolgende overwinningen is, in de uitwedstrijd tegen ZAC te Zwolle, voor Elburger Sportclub abrupt een einde gekomen. De mooie serie leverde de blauw-witten vorige week weliswaar de tweede periode-titel op, maar op een ijskoud Jo van Marle Sportpark kon de ploeg nauwelijks de indruk wekken dat het bovendien ook nog mee wil doen voor de hoofdprijs. Met een ruim uitgevallen 4-0 nederlaag werd de ploeg naar Elburg teruggestuurd. De blauw-witten begonnen vol goede moed aan het moeilijke karwei, maar er waren nog maar nauwelijks tien minuten gespeeld toen doelman Marijn van der Gaag al de trieste gang naar het net moest maken. Bij één van eerste de beste aanvallen van de thuisclub, via de rechtervleugel, kreeg de geheel vrijstaande Joost Ottens de bal op een presenteerblaadje aangeboden en vervolgens raak kopte.
De blauw-witten deden wel pogingen om de tegenstander in verlegenheid te brengen, maar de echte overtuiging en scherpte ontbrak. Bovendien werden er te weinig pogingen ondernomen om de kleine doelman Puck Pool, ondanks het windvoordeel, op de proef te stellen.
Enkele minuten voor rust leek toch de gelijkmaker te worden gescoord, maar na één van de schaars goed lopende aanvallen werd de rake kopbal van Wim de Vries om onduidelijke redenen door scheidsrechter Johan Compagner geannuleerd.
Na de hervatting gingen de Elburgers weliswaar op zoek naar de gelijkmaker en met de regelmaat van de klok dook men op voor het doel van Pool, maar tot echte grote scoringskansen kwam men niet.
De thuisclub wist zelfs halverwege de tweede helft de score te verdubbelen. De Elburgers moesten na een Zwolse aanval toe drie keer een hoekschop toestaan en bij de laatste de bal, via een Elburger-verdediger, onhoudbaar voor doelman Van der Gaag in het doel belandde.
In feite speelden de blauw-witten hierna een verloren wedstrijd en afgezien van enkele kansjes sloeg ZAC nog tweemaal toe door treffers van Lex Heimerikx en nogmaals Ottens. Een ontgoocheld Elburger Sportclub kon haar wonden gaan likken.

Laatste nieuws