Nieuws

ESC 5 wint onder barre omstandigheden

In 1963 won Reinier Paping de zwaarste Elfstedentocht ooit. Door de kou, sneeuw en harde wind werden de jongens van de mannen gescheiden en ging deze Tocht der Tochten de boeken in als legendarisch. Zaterdagmiddag moesten de jonge mannen van ESC 5 aantreden onder vergelijkbare omstandigheden in Nunspeet. Echter, deze wedstrijd zou zeker niet de geschiedenisboeken ingaan als legendarisch en bij aanvang hoopten alle 22 spelers dat deze wedstrijd zo snel mogelijk voorbij zou zijn.
Om 15:00 werd de strijd aangegaan en vanwege de harde Siberische ijswind was van goed voetbal geen sprake. Waar we normaal gesproken de half spaces, de 3e man, de 2e bal en verzorgd positiespel hanteren, kwam dit er niet echt uit.
De Elburgers kwamen goed uit de startblokken en na 2 minuten scoorde onze kleine driftkikker Aalt de eerste goal. Met behulp van de wind zeilde de bal over de doelman heen. Nunspeet 7 had meer balbezit en probeerde via de rappe linksbuiten tot kansen te komen. Gelukkig hield ons aspirant-raadslid Lennart Oosterloo (bindend stemadvies: lijst 2, plek 6) deze speler aardig onder bedwang en controleerde ESC 5 zoals Juventus in zijn beste dagen.
Uit een vrije trap kwam Nunspeet uit het niets op gelijke hoogte. Meteen daarna stuurde David een lange bal richting Aalt en bleef de bal door de wind hangen. Hierdoor verkeek de doelman zich en kon de rechtsbuiten simpel binnenschuiven.
De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld en na wat kansen over en weer waarbij niet gescoord werd blies de leidsman pas rond 17:00 voor het laatst op zijn fluit. Met 3 punten in de tas werden de welverdiende, warme douches opgezocht. Door deze nipte overwinning komt het team weer aan kop en mag men blijven hopen op het kampioenschap.

Laatste nieuws