Nieuws

Weet Elburger Sportclub zich te rehabiliteren?

Een wedstrijd winnen na een behaalde periode-titel is, naar het schijnt, voor veel ploegen een zware opgave. Voor Elburger Sportclub gold dat afgelopen zaterdag in ieder geval wèl. Met ruime cijfers (4-0) gingen de blauw-witten tegen ZAC ten onder.
A.s. zaterdag krijgt de formatie van Remon van Schoonhoven de kans zich te rehabiliteren in de thuiswedstrijd tegen WZC Wapenveld.
Terwijl er voor de blauw-witte thuisclub nog volop titelkansen zijn, moet WZC toch wel enigszins op haar tellen gaan passen. De Wapenvelders staan momenteel weliswaar op een veilige 11e positie met vier punten voorsprong op nummer 12,VEVO, maar zullen toch nog de nodige punten moeten verzamelen wil het eind mei niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Zoals wellicht bekend degradeert alleen de nummer laatst rechtstreeks, terwijl de ploegen die uiteindelijk op de 12e en 13e plaats eindigen veroordeelt zijn tot het spelen van na-competitiewedstrijden. Met het gelijke spel (1-1) j.l. zaterdag tegen VEVO schoten de Wapenvelders niet veel op, temeer omdat ZAC na de reeds gememoreerde overwinning verder afstand nam.
Vorig seizoen wist Elburger Sportclub beide wedstrijden winnend af te sluiten. Op sportpark Monnikenbos werd het 2-0, terwijl de thuiswedstrijd in een 3-0 zege eindigde.
Aan de eerste wedstrijd, eerder dit seizoen in Wapenveld, bewaren de Elburgers geen al te beste herinneringen. Halverwege de eerste helft keek de ploeg al tegen een schier onoverbrugbare 3-0 achterstand aan, maar na rust herstelde men zich echter goed. Ondanks hevig aandringen kwamen de blauw-witten helaas niet verder dan twee treffers, waardoor het een teleurstellende 3-2 nederlaag werd.
De wedstrijd op het Burgem. Bode sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maarten Holtus.

Laatste nieuws