Nieuws

Elburger Sportclub wint “slechts”met 6-0 van pover WZC

Het duurde nog tot vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd voordat Elburger Sportclub in de thuiswedstrijd eindelijk de lang verwachte en dik verdiende vierde treffer wist te produceren. Hiervoor was wel de hulp nodig van de tegenstander nadat de ongelukkige Henk Boerdam na de zoveelste Elburger-aanval de bal achter z’n eigen doelman Wolter Bos deponeerde. Dat de blauw-witten in de ultieme slotfase nog verder uitliepen naar een ruime 6-0 overwinning was volledig in overeenstemming met het overwicht en de vele kansen die zich gedurende de wedstrijd voordeden; een zege met dubbele cijfers zou zelfs niet hebben misstaan. De thuisclub was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en het povere WZC kon hier nauwelijks iets tegenover stellen. In de openingsminuten werd het al snel duidelijk dat de Elburgers, die het vorige week lelijk hadden laten afweten, uit waren op revanche. Nadat even daarvoor al een treffer was geannuleerd nam Raoul Jessurun de openingstreffer voor zijn rekening. Na een uitstekend lopende aanval via de linkervleugel en de afgemeten voorzet van Robbert van Schie, die volgde, kopte Wim de Vries de bal terug op Jessurun die (ook) met het hoofd binnenknikte. Terwijl WZC eigenlijk niet in het stuk voorkwam was het halverwege opnieuw raak en Marco de Vries voor een verdubbeling van de score zorgde. Het betekende overigens de 50 ste (!) treffer van de jongste van de “De Vriesjes” (26) sinds hij deel uitmaakt van de 1e selectie. De formatie van Remon van Schoonhoven zat nog voor rust op rozen nadat Ramon Flokstra, na goed voorbereidend werk Wim de Vries, met een onhoudbaar schot doelman Bos het nakijken had gegeven.
In het tweede helft gingen de supporters er nog eens goed voor zitten of staan en hoopten op nog meer treffers te zullen worden getrakteerd. De vele uitstekende mogelijkheden hiervoor kwamen er wel degelijk maar in de uiteindelijke afronding lieten de blauw-witten het vooralsnog behoorlijk afweten.
WZC had dan misschien wel de intentie om de Elburgers in verlegenheid te brengen, maar was kwalitatief niet bij machte om de thuisclub het vuur na aan de schenen te leggen. Terwijl de klok steeds dichter de magische 90ste minuut naderde was het, na de eigen treffer van Boerdam, de inmiddels in de ploeg gekomen Bert-Jan Kragt die zijn korte optreden extra luister bijzette en met een fraai schot de vijfde treffer op de borden bracht. In de “dying seconds” van de extra tijd was het Kragt, niet zelfzuchtig, die Wim de Vries de bal panklaar voor de voeten schoof en het voor de topscorer een koud kunstje was om het half dozijn vol te maken.

.

Laatste nieuws