Nieuws

A.s. zaterdag: de topper BAS – Elburger Sportclub

Elburger Sportclub en BAS (Biddinghuizen) troffen elkaar de laatste jaren regelmatig in competitieverband; o.a. in het seizoen 2014-’15 in de 2e klasse. Een jaargang waaraan beide ploegen niet graag meer aan herinnerd willen worden. BAS degradeerde toen rechtstreeks en de Elburgers via twee (verloren) wedstrijden tegen VVOP in de na-competitie. A.s. zaterdag kruisen de twee rivalen voor de tweede keer dit seizoen de degens in een regelrechte topper in Biddinghuizen ! Elburger Sportclub is met 36 punten de trotse koploper in de 3e klasse C, terwijl BAS, dat de derde plaats inneemt, vier punten minder heeft, maar met nog wel een wedstrijd tegoed. Daartussen bivakkeert Swift ’64 met 34 punten. Van de vier ploegen die volgen hebben de nummers zes
en zeven een achterstand van “slechts” vijf punten op de lijstaanvoerder. Het zevental gaat dan ook ongetwijfeld voor een spannende slotfase van de competitie zorgen wie vervolgens met de hoogste eer gaat strijken.
Elburger Sportclub zal op sportpark De Schelp een getergd en zeer gemotiveerd BAS treffen. De achterstand op de koploper zal men natuurlijk niet verder op willen laten lopen, terwijl de recente nederlaag tegen Oene (0-1) de rood-witten uiteraard ook nog dwars zit; het eerste verlies na de nederlaag tegen Swift op 28 okt. j.l.
De wedstrijd in Elburg destijds eindigde in een 4-2 overwinning voor BAS en dat zal bij de blauw-witten op hun beurt de nodige revanchegevoelens opwekken.
Onlangs werd clubicoon Stefan Tolhoek tot het jongste lid van verdienste benoemd bij BAS. De 33-jarige routinier, speelde overigens deze maand zijn 300 ste (!) competitiewedstrijd voor de hoofdmacht.
De volgelingen van Remon van Schoonhoven kunnen hoe dan ook op een zeer warm onthaal rekenen.
De wedstrijd op sportpark De Schelp aan de Sportlaan begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Johan van Gerrevink.

Laatste nieuws