Nieuws

Elburger Sportclub zet BAS in eigen huis te kijk

Met een klinkende 4-0 overwinning heeft koploper Elburger Sportclub in een rechtstreeks duel tegen één van de concurrenten, BAS (Biddinghuizen), voorlopig verder afstand genomen van de polderbewoners. De ploeg van trainer Bert van den Brink had uit de laatste twee wedstrijden slechts één schamel puntje behaald na het gelijke spel tegen Swift ’64 en het verlies tegen Oene. Om de achterstand op de lijstaanvoerder niet verder op te laten lopen zou minimaal een puntendeling uit deze wedstrijd behaald dienen te worden, maar de thuisclub bleef met lege handen. Afgezien van de miskleun tegen ZAC, enkele weken terug, maken de Elburgers al maanden een stabiele en degelijke indruk en gaan dan ook, in de huidige vorm, zeker een woordje meespreken in de strijd om de titel. Terwijl Elburger Sportclub op sportpark De Schelp een afwachtende houding aannam, probeerde BAS de Elburgers in verlegenheid te brengen, maar de voorwaartsen beten zich steeds weer stuk op de goed georganiseerde blauw-witte defensie. Aan de andere kant brachten de tegenstoten veel meer gevaar met zich mee en nadat zich al enkele kansen hadden voorgedaan was het Marco de Vries die, na goed voorbereidend werk van Bert-Jan Kragt, de score opende. BAS deed wel pogingen om de Elburger-defensie te ontrafelen, maar routinier Stefan Tolhoek kon zijn ploeggenoten niet tot grote daden inspireren.
Ongeveer tien minuten voor rust wisten de blauw-witten de voorsprong zelfs te verdubbelen. Na een uitstekende pass van Mitchel Kalverda op Ramon Flokstra trok de snelle en balvaardige speler de bal bekeken terug op Wim de Vries die vervolgens zijn seizoentotaal op vijftien treffers bracht.
Natuurlijk kon Elburger Sportclub na rust een stormloop verwachten van BAS, maar in werd het niet meer dan een stevige bries. Ondanks verwoede pogingen van de rood-witten kwam de Elburger-defensie, met een sterke doelman Marijn van der Gaag als betrouwbare sluitpost, elke keer als overwinnaar uit de strijd. Vervolgens kwam er wel steeds meer ruimte voor de blauw-witten en nadat Kragt al een uitstekende mogelijkheid onbenut had gelaten om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, wisten de Elburgers in de slotminuten toch nog verder uit te lopen. Na een perfect uitgevoerde aanval via de linkervleugel schoof Marco de Vries de bal keurig voor de voeten van de inkomende Flokstra die doelman Sander Westdijk van dichtbij passeerde. De officiële speeltijd was al verstreken toen opnieuw Marco de Vries, na wederom een sterke actie van Flokstra, nog wat extra zout in de toch al pijnlijke Biddinghuizer wonden strooide.

Laatste nieuws