Nieuws

Omzeilt Elburger Sportclub wederom een moeilijke klip ?

De maanden april en mei zijn de belangrijkste maanden in het voetbalseizoen. Dan vallen de meeste beslissingen omtrent kampioenschappen, promoties en degradaties. Wanneer we ons beperken tot de eerste categorie dan zien we dat in de 3e klasse C koploper Elburger Sportclub één van de kandidaten is voor de zo fel begeerde titel. A.s. zaterdag bindt de trotse lijstaanvoerder op het eigen Burgem. Bode sportpark de strijd aan tegen v.v. Oene, uit het gelijknamige plaatsje. Een eerste blik op de ranglijst zou de indruk wekken dat de huidige top-drie gaat uitmaken wie zich in mei mag laten kronen tot kampioen. Echter, hoewel BAS na de nederlaag tegen Elburger Sportclub (voorlopig ?) pas op de plaats moet maken, kan deze ploeg samen met Zwolsche Boys, met ieder een wedstrijd minder gespeeld, ook nog een bedreiging vormen voor dit trio. Verder ligt er nog een andere concurrent op de loer, n.l. Oene. De formatie van oefenmeester Edwerd Schuring heeft een achterstand van zes punten op de lijstaanvoerder en wil men enigszins in het spoor blijven en dit verschil niet verder laten oplopen dan zou er minimaal een gelijkspel behaald moeten worden. Wat betreft onbesliste ontmoetingen kun je de rood-witten wel om een boodschap sturen. Maar liefst negen duels eindigden dit seizoen in een “draw”. Dat er verder slechts twee nederlagen werden geleden, geeft wel aan dat de blauw-witten op zeer pittige tegenstand mogen rekenen. Bovendien beschikt Oene, samen met BAS, over de minst gepasseerde defensie met 20 tegentreffers. De wedstrijd in Oene destijds, die in stromende regen werd gespeeld, leverde een ruime 3-0 overwinning op voor de gasten. Slagen de mannen van Remon van Schoonhoven erin ook deze moeilijke klip te omzeilen en de koppositie te consolideren ?
De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Evert Petersen.

Laatste nieuws