Nieuws

Elburger Sportclub verstevigt koppositie na 2-1 zege op Oene

Naast het feit dat topscorer Wim de Vries ontbrak (weekendje Madrid) kon de geplaagde oefenmeester Remon van Schoonhoven in de belangrijke thuiswedstrijd tegen het geduchte Oene bovendien geen beroep doen op een andere sterkhouder n.l. Raoul Jessurun. De onfortuinlijke routinier raakte j.l. donderdagavond tijdens de training ernstig geblesseerd en komt zeer waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie. In het elftal van de aan het van het seizoen vertrekkende Eper coach maakte A-junior Donny Mulder (17) zijn officiële en niet onverdienstelijke debuut. Na een enerverend en nimmer saai duel sleepte de koploper tenslotte een benauwde 2-1 overwinning uit het vuur. Door het gelijke spel van naaste belager Swift ’64 bedraagt de voorsprong op de debutant uit Swifterbant, met nog zes wedstrijden te spelen, nu vier punten !
Dat de thuisclub al na amper 120 tellen aan de leiding kwam betekende een geweldige opsteker. De handige Ramon Flokstra werd op rechtervleugel uitstekend aangespeeld, maakte vervolgens optimaal gebruik van zijn snelheid en uit zijn bekeken voorzet tikte de voor zijn man gekomen Marco de Vries de bal langs doelman Wim Riphagen in de touwen: 1-0.
Hierna nam Oene het heft steeds meer in handen en met goed uitgevoerde combinaties werd de Elburger-defensie behoorlijk op de proef gesteld met een aantal niet te missen (kop)kansen voor de rood-witten tot gevolg. Het leek daarbij wel of de wederom sterk opererende doelman Marijn van der Gaag een magneet in zijn handen had. De Elburgers verdubbelden halverwege de eerste helft evenwel onverwachts de voorsprong. Na een afgeslagen aanval van Oene werd Flokstra vanaf eigen helft aangespeeld en op volle snelheid op de huid gezeten door een tweetal verdedigers zag hij evenwel kans overeind te blijven om, tot grote vreugde van de aanhang, de bal van dichtbij langs Riphagen te schuiven. Toch kwam Oene zo’n vijf minuten voor rust, geheel in overeenstemming met het wedstrijdbeeld, terug in de wedstrijd. De met name in de eerste helft uitblinkende Yve Hilberink mocht vanaf de rand van het strafschopgebied ongehinderd uithalen en schilderde de bal vervolgens onhoudbaar voor Van der Gaag op fantastische wijze in de rechterbovenhoek.
Terwijl de soms ongrijpbare Robbert van Schie z’n directe tegenstander meerdere malen de stuipen op het lijf joeg hadden, o.a. Flokstra en Bert-Jan Kragt, middels enkele uitstekende kansen, hun ploeg in het eerste kwartier na de hervatting in rustiger vaarwater kunnen brengen. Doordat een derde treffer evenwel uitbleef hield Oene de hoop levend op een positief resultaat. De spanning bleef dan ook tot de laatste minuut maximaal aanwezig waarbij de gasten in de slotfase zelfs nog dichtbij de gelijkmaker waren. Het eindsignaal van arbiter Petersen klonk bij de opgeluchte supporters dan ook als muziek in de oren.

Laatste nieuws