Nieuws

Zeer goede overwinning van ESC JO9-2

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd in Zwolle op het programma tegen CSV”28 JO9-8. Deze vereniging is enorm gegroeid en hebben ongeveer 17 JO9 teams. We begonnen met de volgende spelers aan de wedstrijd: Cas Wolff, Wessel Balk, Jesse Bruijnes, Tijmen Draaijer, Ruben Zoet, Daan Broekhuizen, Stijn Westerink en Dennie Marting.

Al snel was duidelijk dat wij wel de betere spelers hadden, maar bij CSV was er 1 spelertje die er met kop en schouders bovenuit stak. Toch kwamen wij dik verdiend met 0-1 voor, door een doelpunt van Stijn Westerink. Hierna waren de eerste 10 minuten klaar en kregen Jesse en Wessel de opdracht om de beste speler van CSV te verdedigen. Als Jesse in het veld stond, dan zou hij de speler van CSV verdedigen en als Jesse gewisseld werd, dan zou Wessel deze taak overnemen. Dit werkte uitstekend, want de speler van CSV kwam vanaf toen eigenlijk niet meer echt voor in de wedstrijd. Sterker nog, vanuit een verdedigende actie van Jesse tegen de nr 2 van CSV, wist Jesse zelf de 0-2 aan te laten tekenen. Dit was voor hem de beloning voor zijn uitstekende verdedigende werkzaamheden. Het was Stijn Westerink die vervolgens de 0-3 liet aantekenen. En vlak voor rust was het Wessel Balk die uitstekend doorging en de 0-4 tegen de touwen schoot. Dit was de ruststand na 20 minuten voetballen. Er werden veel complimenten uitgedeeld aan iedereen, maar met name Jesse en Wessel waren zeker heel goed bezig. Hierna begonnen we een de 3de 10 minuten van de wedstrijd, maar CSV was dus echt nog niet van plan om het zomaar te laten lopen. Het was de nr 2 van CSV die 2x wist te scoren, waardoor de stand op 2-4 gezet werd. Hierna was het tijd voor Cas Wolff, onze uitstekende keeper. Hij onderscheidde zich met de ene mooie redding na de andere. De mooiste redding was een hoge diagonale schot van de nr 2 van CSV, maar met een schitterende redding zwevend door de lucht met zijn linkerhand, dreef hij de tegenstander tot wanhoop. En nu waren het de tijgers van ESC die het weer overnamen, want de nr 2 van CSV werd weer naar achteren gedrongen en wij hadden weer de overhand. Dit leidde tot een slotakkoord met een doelpunt van Ruben Zoet die de 2-5 liet aantekenen. Dit betekende de 4de overwinning op rij en een uitstekende score van  doelpunten voor en 5 doelpunten tegen. De jongens stralen plezier, inzet en de wil om te winnen uit. Dit is een grote overwinning als we kijken naar het begin van dit seizoen! We mogen enorm trots op ze zijn, dus dat zijn we ook. Grote klasse jongens!! De penalty’s werden gescoord door: Wessel Balk, Daan Broekhuizen en Cas Wolff.

Laatste nieuws