Nieuws

Elburger Sportclub wacht tweetal cruciale uitwedstrijden

De komende weken wacht Elburger Sportclub een tweetal cruciale uitwedstrijden. Voordat volgende week zaterdag de gemeentelijke derby tegen DSV ’61 wordt gespeeld, gaat de koploper eerst op bezoek bij Zwolsche Boys in de Overijsselse hoofdstad.
Met nog zes finales te gaan en een voorsprong van vier punten op naaste concurrent Swift ’64 gaat men er in Elburger voetbalkringen steeds meer in geloven dat er na elf jaar weer eens een kampioenschap gloort aan de horizon…….
Er is echter nog een lange weg te gaan vol hobbels en valkuilen. A.s. zaterdag wacht dus de eerste hindernis in het treffen tegen de 100-jarige Zwolse vereniging (opgericht 1 mei 1918).
Na de met 5-2 gewonnen inhaalwedstrijd, j.l. dinsdagavond tegen WZC Wapenveld, bedraagt de achterstand van de groen-witten op de koploper nu vijf punten en is inmiddels opgeklommen naar de derde plaats. De formatie van trainer Jan Verheijen heeft de handdoek echter zeker nog niet in de ring gegooid m.b.t. de titelkansen en is bovendien nog in de race voor een (vervangende) periode-tiel. De oud-prof bij o.a. Feyenoord en PEC Zwolle was in de eerste jaren van deze eeuw enige tijd de verantwoordelijke man bij de Elburgers, terwijl de spelers Lodewijk de Vries en Danny van der Vegt één seizoen (2003-2004) de blauw-witte kleuren verdedigden.
De 2-1 nederlaag destijds in Elburg (27 jan. j.l.) zal de nodige revanchegevoelens opwekken bij de Zwollenaren. Hopelijk hebben de mannen van Remon van Schoonhoven een pasklaar antwoord, maar dat het een loodzwaar karwei gaat worden staat als een paal boven water.
De wedstrijd op het Jo van Marle Sportpark aan de Landsheerlaan begint om 14.30 uur.

Laatste nieuws