Nieuws

Elburger Sportclub loopt verder weg van concurrentie !

Op een Siberisch koud Jo van Marle sportpark in Zwolle ging Elburger Sportclub vier weken geleden keihard onderuit in de wedstrijd tegen ZAC. Afgelopen zaterdag verliep het verblijf op hetzelfde sportpark een stuk aangenamer; niet alleen qua uitslag maar ook wat betreft de weersomstandigheden. In de vooraf als loodzwaar bestempelde ontmoeting tegen jubilaris Zwolsche Boys (opgericht 1 mei 1918), nam de succesvolle formatie van Remon van Schoonhoven met een verdiende 3-1 zege nu wèl de drie punten mee terug naar Elburg. Toen de gunstige uitslagen van de andere belangrijke wedstrijden bekend waren heerste er dan ook een opperbeste stemming bij de Elburgers. Met nog vijf wedstrijden te spelen, waarvan drie thuis, bedraagt de voorsprong op de naaste concurrent(en) inmiddels zes punten ! Het is dan ook niet vreemd dat het woord kampioenschap steeds vaker over de blauw-witte tongen gaat.
Zwolsche Boys had bij een overwinning de koploper tot op twee punten kunnen naderen en zich hierbij kunnen mengen in de strijd om de titel. Nu zou alleen een (vervangende) periode-titel het seizoen voor de Zwollenaren nog enige glans kunnen geven.
De kansen voor beide ploegen waren in de eerste helft op de vingers van één hand te tellen. De formatie van oud-prof Jan Verheijen voetbalde wel wat gemakkelijker, maar de Elburger defensie maakte weer een zeer solide indruk. Bij een gevaarlijk schot dat maar rakelings naast ging en bij een ultieme redding van de weer sterke doelman Marijn van der Gaag, even voor rust, sloeg de schrik wel even om het hart. Daarvoor waren der blauw-witten ook enkele malen kansrijk geweest middels o.a. Wim de Vries en had broer Marco, na en sterke solistische actie, zijn ploeg aan de leiding weten te brengen.
Van een te verwachten stormloop van de thuisclub, na de hervatting, is het eigenlijk nooit gekomen. Met veelal te doorzichtige aanvallen probeerde men de voorwaartsen wel in stelling te brengen, maar de Elburger-afweer bleef eigenlijk vrij gemakkelijk overeind. De thuisclub ging vervolgens de verdedigende taken steeds meer verwaarlozen waardoor en er meer ruimte ontstond voor de Elburger-aanvallers. Nadat Wim de Vries, na goed voorbereidend werk van broer Marco, uit een moeilijke hoek had raak geschoten en de score had verdubbeld gooide Wim vijf minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot. Opnieuw stond de altijd alle aandacht vragende Marco aan de basis. Uit zijn afgemeten kopte zijn broer de zeventiende seizoenstreffer achter de Boys-doelman.
In de slotminuten redde de thuisclub middels Lennart Prins nog wel de eer, maar dat was alleen nog van statistisch belang.

Laatste nieuws