Nieuws

ESC JO9-2 weet weer wat verliezen is

Beetje later dan normaal gesproken, maar hier dan alsnog het verslag van ESC JO9-2 van afgelopen zaterdag. We moesten toen tegen WCF JO9-5 thuis om 8.30 uur. We begonnen met de volgende spelers aan de wedstrijd: Cas Wolff, Dennie Marting, Björn Groen, Wessel Balk, Jesse Bruijnes, Ruben Zoet, Stijn Westerink, Daan Broekhuizen en Xander van Dam. De scherpte die er normaal gesproken altijd wel is, was nu helaas niet aanwezig de eerste 20 minuten. Een aantal spelers gaven nu helaas niet thuis, dus het was niet vreemd dat we met 0-1 achter kwamen. Gelukkig was er nog even een opleving en was het Daan Broekhuizen die de 1-1 liet aantekenen op aangeven van Björn Groen. Nu hoopte iedereen die de jongens van Elburg een warm hart toedragen, dat ze door zouden gaan. Maar helaas gebeurde dit niet, want WVF liep uit naar een 1-4 voorsprong. In de rust na 20 minuten werden er wat duidelijke woorden gesproken en we spraken af om de rest van de wedstrijd te gaan vlammen. En eerlijk is eerlijk, de jongens deden echt hun best. We kregen een aantal flinke kansen, maar we waren niet scherp genoeg in het afmaken van de kansen. Maar ook pech was zeker wel een aanwezige factor. Toch kwamen we op 2-4 door een doelpunt van Ruben Zoet op aangeven van wederom Björn Groen. Het werd nog spannend, met nog een schitterende bal van Daan Broekhuizen die met een halve omhaal de kruising van het doel wist te raken. Maar helaas werd er niet meer door ons gescoord. Het was WVF die de wedstrijd definitief in het slot gooide door de 2-5 tegen de touwen aan te schieten. Dit was onze eerste nederlaag in 2018, maar de 2de heeft hebben de jongens echt goed gevoetbald en hadden we helaas behoorlijk wat pech. Aanstaande zaterdag spelen we in en tegen WHC uit Wezep. Nieuwe wedstrijd, met nieuwe kansen om te winnen.

Laatste nieuws