Nieuws

Voorlopig laatste derby DSV ’61 – Elburger Sportclub ?

Op 21 april 2007 werd Elburger Sportclub voor de laatste keer kampioen in de 3e klasse. Dat gebeurde in de met 6-2 gewonnen voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen gemeentegenoot DSV ’61 in Doornspijk. Exact elf jaar later staat deze derby a.s. zaterdag, op de 22ste competitiedag, wederom op het programma op sportpark De Haere. Wordt het (voorlopig) de laatste keer dat deze burenconfrontatie wordt gespeeld ? De titel kan nu weliswaar (nog) niet worden binnengehaald, maar de succesvolle formatie van oefenmeester Remon van Schoonhoven staat er wel bijzonder goed voor. Met nog vijf wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong op de naaste concurrent(en) zes punten en de zo fel begeerde titel voor de lijstaanvoerder komt dan ook steeds dichterbij.
DSV klopte middels de na-competitie de laatste vier seizoenen stevig op de deur van de 2e klasse. In het voetbaljaar 2015-‘16 ging die deur zelfs bijna open, maar de ultieme beslissingswedstrijd om het uiteindelijke kampioenschap tegen AGOVV ging helaas verloren.
Het ziet er naar uit dat het huidige voetbaljaar kleurloos gaat eindigen, want de kans om nog een prijsje in de wacht te slepen in de vorm van een (vervangende) periode-titel is erg klein. Mede door de magere resultaten in de laatste drie wedstrijden, die slechts één punt opleverden, staat de ploeg momenteel op de achtste plaats met 32 punten. Toch zal DSV, en zeker waar prestige en rivaliteit om de hoek komt kijken, Elburger Sportclub het vuur zeer na aan de schenen leggen. Ook de destijds in Elburg geleden nederlaag (1-0) zullen de oranjehemden zich nog goed kunnen herinneren. Ondanks het feit dat de blauw-witten, na de voorlaatste nederlaag op 25 nov. j.l. daarna nog maar één keer verloren, ging het pad voor de ploeg toch niet helemaal over rozen. Nadat in het begin van dit jaar routinier Marvin Visscher met ernstig knie-letsel moest afhaken, kreeg Van Schoonhoven enkele weken terug een nieuwe domper te verwerken. Een andere sterkhouder, Raoul Jessurun, raakte n.l. dusdanig zwaar geblesseerd dat hij de zeer moeilijke beslissing moest nemen definitief een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten.
Ongetwijfeld zullen veel voetballiefhebbers de weg naar sportpark De Haere aan de Haerderweg weten te vinden. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Cemil Taflan.

Laatste nieuws