Nieuws

Elburger Sportclub in extremis naast DSV ’61

Terwijl de officiële speeltijd al enkele minuten was verstreken was slaagde Elburger Sportclub er toch nog in om in de gemeentelijke derby tegen DSV ’61 een niet meer verwacht maar misschien wel zeer belangrijk winstpunt uit het vuur te slepen. De blauw-witten kregen bij één van de allerlaatste aanvallen een vrije trap toegewezen. De inmiddels goed ingevallen Joël Schenk wist hieruit vervolgens de DSV-doelman van dichtbij te passeren en bepaalde de eindstand op 2-2. De opluchting was van de gezichten van de Elburgers af te lezen, maar voor de oranjehemden waren de druiven toch wel erg zuur. Zij immers waren heel dichtbij de overwinning.
Doordat de naaste concurrenten (Swift ’61 en BAS) wèl tot de volle winst kwamen is de voorsprong van de koploper, met nog vier wedstrijden te spelen, geslonken tot vier punten.
De formatie van Etie Jansen zette vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Taflan de Elburgers het mes op de keel. Met opportunistisch voetbal en met een nooit aflatende strijdlust werd de tegenstander tegemoet getreden. Ook in de persoonlijke duels waren de Doorsnpijkers vaak de meerdere.
Nadat in de openingsfase een treffer van de Elburgers nog was geannuleerd, nam de ploeg van Remon van Schoonhoven even later wèl de leiding. Na een toegekende vrije trap ontstond er enige onrust in de DSV-afweer waarvan Wim de Vries listig gebruik maakte en doelman Laurens Dekker met een goed geplaatst schot passeerde.
De thuisclub liet zich geenszins ontmoedigen door deze vroege tegenslag. De Elburger-defensie kon de oranjehemden maar moeilijk in toom houden, waarbij de lastig te bespelen Alfred Hofmeijer constant de aandacht vroeg. Nadat al enkele goede mogelijkheden onbenut waren gelaten viel, even voor de thee, vervolgens de verdiende gelijkmaker. Uit een vrije trap van Jan van Norel kopte Alex Bouwman raak. Eén van de weinige wapenfeiten van de blauw-witten was een kopbal van Wim de Vries die rakelings over ging.
Ook in de tweede helft kende DSV geen enkele schroom en kreeg de Elburger-verdediging, doorgaans een sterke linie, maar moeilijk vat op het aanvalsspel van de thuisclub. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Lennart Juffer aan de aandacht ontsnapte en de te ver voor zijn doel staande Marijn van der Gaag met een goed geplaatst schot passeerde.
In tegenstelling tot zijn collega moest de Elburger-doelman hierna nog meerdere malen in actie komen en was de thuisclub dichterbij een derde en beslissende treffer, dan de Elburgers bij de gelijkmaker. Natuurlijk lieten de Elburgers zich niet onberoerd. Zo ging een schot van de inmiddels in de ploeg gekomen Jens Jansen maar rakelings over. In de slotfase moest de thuisclub nog met tien man verder omdat Stefan Bakker met een rode kaart (2 keer geel) vroegtijdig kon vertrekken. In een zinderende slotfase viel alsnog de gelijkmaker.

Laatste nieuws