Nieuws

Karaktervol herstel van ESC JO9-2

Na de nederlaag van vorige week, moesten we nu de lastige uitwedstrijd spelen in Wezep tegen WHC JO9-3. Dit team had gewonnen van de tegenstander, waar wij vorige week van verloren hadden. Dus dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, stond als een paal boven water. De volgende spelers mochten het gaan doen: Cas Wolff, Wessel Balk, Xander van Dam, Jesse Bruijnes, Björn Groen, Dennie Marting, Daan Broekhuizen, Stijn Westerink. Voor de wedstrijd gaf de trainer aan om vooral meteen goed op te letten en niet bang te zijn om de bal af te pakken. Maar toen de wedstrijd begon, leek alles al vergeten te zijn. WHC speelde er lustig op los en binnen 10 minuten stonden we met 3-0 achter. Het beloofde dus een dramatische wedstrijd te worden v.w.b. het resultaat, maar opeens werden de jongens van Elburg dan toch wakker. Het was Daan Broekhuizen die de 3-1 wist te scoren en vervolgens waren de jongens van Elburg op stoom. Want iedereen werkte keihard en alle duels werden ineens gewonnen, maar ook onze keeper wist alle ballen tegen te houden die wel op het doel kwamen. Het was Stijn Westerink die de 3–2 van grote afstond tegen de touwen aan joeg. Dit was tevens de ruststand. In de rust werd door de trainer aangehaald, wat we heel slecht begonnen. Maar er werden vooral complimenten uitgedeeld voor de manier waarop we terug in de wedstrijd kwamen. Er werd met een yell begonnen aan de 2de helft en deze was compleet voor ESC. De 3-3 kwam van de voet van Björn Groen en het geloof in de overwinning was helemaal terug. En ze gingen door, want door nog weer 2 doelpunten van Stijn Westerink en nog 2 doelpunten van Björn Groen werd er alsnog een schitterende overwinning behaald van 3-7 door de boys van ESC JO9-2! Nu lijkt het misschien alsof de wedstrijd gewonnen werd door met name Björn en Stijn, maar dit is absoluut niet het geval. Hoewel zij dit keer de meeste doelpunten hebben gemaakt, was dit met name dankzij alle andere spelers die keihard werkten en zeer goed verdedigden. Want als dit niet goed gebeurd, en zij de bal niet van hen konden krijgen, dan worden er ook niet zoveel doelpunten gescoord! Dus hierbij de complimenten voor alle spelers van ESC JO9-2 die keihard gewerkt hebben samen en daardoor deze wedstrijd alsnog gewonnen kon worden.

Laatste nieuws