Nieuws

Elburger Sportclub en Hatto Heim spelen a.s. donderdag al

A.s. zaterdag komen in de 3e klasse C bijna alle ploegen in actie voor de 23ste speelronde tijdens een inhaalprogramma; behalve Elburger Sportclub en Hatto Heim (Hattem). Die twee clubs verschijnen twee dagen eerder al binnen de lijnen in Elburg. Het betreft hier de competitieronde die eerder stond vastgesteld op zat. 3 maart j.l., maar toen wegens de winterse omstandigheden werd afgelast. Omdat er op 28 april aanvankelijk geen programma stond vastgesteld hadden diverse spelers, van zowel Elburger Sportclub als Hatto Heim, een weekendje/dagje uit gepland. De KNVB voldeed vervolgens aan het verzoek van beide clubs om deze ontmoeting twee dagen eerder te mogen spelen; op donderdag 26 april dus.
Na de recente 3-0 nederlaag tegen BAS bezet Hatto Heim momenteel de zesde plaats met 36 punten. De formatie van de aan het van het seizoen naar Hierden vertrekkende trainer-coach Erwin Brem zou misschien nog een plaatsje in de na-competitie kunnen verwerven maar zal er dan in ieder geval een heel goed competitieslot uit moeten persen.
Voor Elburger Sportclub is de komende maand mei alleszins bepalend voor de eventuele titel. Na het recente, op de valreep, behaalde gelijke spel tegen DSV ’61 bedraagt de voorsprong op de naaste concurrenten nog vier punten. Met evenveel wedstrijden te spelen, waarvan drie thuis, ziet het resterende programma er niet ongunstig uit om het seizoen onvergetelijk te laten eindigen.
Zowel Hatto Heim als Elburger Sportclub komen, na donderdag, pas over enkele weken weer in actie; op 12 mei. De Hattemers ontvangen dan Olympia ’28, terwijl voor de blauw-witten de thuiswedstrijd tegen Rouveen op het programma staat.
De wedstrijd op het Burgem. Bode sportpark begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Eddy de Gier.

Laatste nieuws